Hengen uudistus vaatii piispoilta ohjetta pahoista hengistä ja niiden ajamisesta

hengen uudistus kko

Hengen uudistus on laatinut asiaa koskevan tiedotteen. Samoilla sivuilla ryhmittymä esittää myös näkemyksensä persoonallisesta pahasta, eksorkismista, pahan vastustamisesta, synnistä, sairauksista ja pahan vallassa olemisesta. ”Toivomme, että voimme mahdollisimman pian päivittää sen käyttäen pohjana luterilaisen kirkkomme piispojen kannanottoa samalla tavalla kuin piispojen helluntaijulistus keväältä 2007 on voinut olla erinomaisella tavalla linjaamassa luterilaista karismaattisuutta kirkossamme”, tiedotteessa sanotaan.

Tiedotteen allekirjoittanut Hengen uudistuksen puheenjohtaja Marko Huhtala oli yksi Pirkko Jalovaaran julistusta käsitelleen Ylen MOT-ohjelman esiintyjistä. Huhtala toimii Hyvinkään seurakunnassa määräaikaisena seurakuntapastorina.

”Kaikkien osapuolten kannalta on ensiarvoisen tärkeää, että kaikki Kallion kirkon rukousiltaan ja siinä ilmenneisiin epäterveisiin opetuksiin sekä niiden pohjalta tehtyyn ohjelmaan liittyvä selvitetään mahdollisimman nopeasti ja perusteellisesti. Tätä vaatii niin rukousillan järjestäjien kuin myös ohjelman tekijöidenkin oikeusturva”, tiedotteessa sanotaan. Hengen uudistus kyseenalaistaa myös sitä, ketkä voivat toimia ohjelmassa kirkon asiantuntijoina ja kuvaa MOT-ohjelmaa ”sekavaksi ja moneen suuntaan sohivaksi ohjelmaksi”, joka synnytti tunneperäisiä reaktioita ja ennakkoluuloja.

”Vastaavien ylilyöntien välttämiseksi kirkon hengellisten johtajien eli piispojen tulisi mitä pikimmin laatia yhteinen ohje siitä, mitä kirkkomme opettaa pahoista hengistä ja niiden ajamisesta ulos.”

”Sen jälkeen kun piispat, joille opilliset kysymykset kuuluvat, ovat saaneet aikaan edellä mainitun ohjeistuksen, on aika käynnistää seurakunnissa ja myös kirkon järjestökentässä sen pohjalta koulutus, jossa kaikille demoneista, ja pimeyden voimista kiinnostuneille annetaan riittävät perustiedot.”

Hengen uudistus kirkossamme ry on kirkollinen liike, joka järjestää muun muassa Sanan ja rukouksen iltoja seurakunnissa. Vuonna 2011 yhdistykseen kuului 878 jäsentä. Hengen uudistus perusti vuonna 2007 Kirkonrakentajien Foorumin, jossa on mukana useita kirkollisia vaikuttajia. Foorumi on perustettu käynnistämään ja käymään keskustelua spiritualiteetista ja siihen sisältyvästä karismaattisuudesta kirkossa.

Lue Hengen uudistuksen tiedote kokonaan täältä

Hengen uudistuksen nettisivut

Edellinen artikkeliRundgren kiittää kirkkoa ja moittii valtiota
Seuraava artikkeliHengen uudistuksen artikkeli: ”Suomessa eksorsismi marginaalinen ilmiö”

Ei näytettäviä viestejä