Hengellisyys vaikuttaa syöpäpotilaiden terveyteen

Amerikkalaistutkimuksen mukaan uskonnollisuus voi lisätä potilaiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia. Potilaan kokema hengellinen ahdinko puolestaan hidastaa toipumista. Tutkimuksesta kertoo Huffington Post.

Cancer-tiedelehdessä julkaistussa metatutkimuksessa vertailtiin aiempia tutkimuksia, joissa oli käytetty yhteensä yli 40 000 potilaan antamia haastatteluja.

Artikkelin mukaan henkinen hyvinvointi on yhteydessä ahdistuneisuuteen ja masennukseen. Vertailussa selvisi, että hengellisiksi itsensä määrittelevät potilaat sanoivat kärsivänsä syövän ja syöpähoidon aiheuttamista kivuista vähemmän kuin muut potilaat. Potilaan kokema hengellinen ahdinko sen sijaan heikensi tämän terveydentilaa.

Tutkijat eivät ottaneet kantaa siihen, tulisiko lääketieteelliseen hoitoon liittää hengellisiä elementtejä. Wake Forestin lääketieteellisen koulun professorin John Salsmanin mielestä hoitohenkilökunnan tulee kuitenkin ottaa hoidossa huomioon myös potilaan hengellinen tila.

– Lääkärit voivat tarjota potilaille parempaa hoitoa, kun ensin he arvioivat potilaan hengellisen tilan, hän toteaa.

Tutkijat huomauttavat, että tuloksia voivat selittää myös muut syyt, kuten se, että hengellisiksi itsensä kuvailevat ihmiset vähättelevät kokemiaan oireita todennäköisemmin kuin muut potilaat.

Edellinen artikkeliNeuvostosymbolit herättävät venäläisissä positiivisia mielikuvia
Seuraava artikkeliKysely: kiusaaminen estää oppimista

Ei näytettäviä viestejä