Hengelliset kesäjuhlat painottuvat eteläiseen Suomeen

Kotimaa24 listasi tulevan kesän hengellisten kesäjuhlien ajankohdat ja paikkakunnat.

Medialähetys Sanansaattajat (Sansa) ja Lappeenrannan seurakuntayhtymä järjestävät Medialähetyspäivät Lappeenrannassa 21.–22.5. Teemana on Elämän aallot.

Suomen Lähetysseuran Valtakunnalliset Lähetysjuhlat on tänä kesänä Vihdissä 11.–12.6. Juhlien teema on Olet tässä. Kirkon työntekijöille järjestetään lähetysjuhlilla ensi kertaa Unelmaverstas -koulutusseminaari. Raamattuopetusta juhlilla tarjoavat muun muassa piispat Tapio Luoma Espoosta ja Matti Repo Tampereelta.

Kansan Raamattuseura järjestää Sanan Suvipäivät Kangasalla 17.–19.6. Teemana on Nosta katseesi. Puhujavieraina Sanan Suvipäivillä ovat muun muassa Tommy Hellsten, Markku Ojanen, Lauri Thurén ja Eero Junkkaala.

Lähetysyhdistys Kylväjä ja Porin Teljän seurakunta järjestävät Lähetyksen kesäpäivät 17.–19.6. Porissa. Päivien teemana on Sykkeessä.

Samaisena viikonloppuna 17.–19.6. myös Evankelinen lähetysyhdistys ELY järjestää Evankeliset kesäjuhlat Lapualla. Teemana on Jumala kuulee. Lauantai-iltana juhlilla esitetään kirkko-ooppera Huutolaistytön laulu.

Vanhoillislestadiolaisten Suviseurat kokoontuu Torniossa 1.–4.7. Teema on tänä vuonna psalmista 73: Onneni on olla lähellä Jumalaa.

Suomen Luterilainen Evankeliumiyhdistys SLEY, Virtain seurakunta ja Virtain kaupunki järjestävät Valtakunnallisen Evankeliumijuhlan Virroilla 1.–3.7. Teema on Elävän veden virrat.

Kansanlähetyspäiviä vietetään Ryttylässä 1.–3.7. Teema on Uskon puolesta. Juhlilla ovat mukana muun muassa Päivi Räsänen, Leif Nummela, Niilo Räsänen sekä Anne ja Mika Tuovinen.

Körttien Herättäjäjuhlia vietetään Vantaalla 8.–10.7. Teema on Kahden maan kansalainen. Juhlilla voi seuroihin osallistumisen lisäksi patikoida, seurata Peace United -jalkapallo-ottelua rauhan puolesta tai käydä pop in -perheneuvonnassa.

Lähetysyhdistys Rauhan Sanan Suvijuhlat pidetään niin ikään Vantaalla viikko Herättäjäjuhlien jälkeen eli 15.-17.7 teemalla Herra on lähellä.

Rukoilevaisten kesäseurat järjestetään Nakkilassa 15.-17.7

Kansan Raamattuseuran ja Heinäveden seurakunnan järjestämiä Kirkastusjuhlia vietetään perinteisesti Heinävedellä 29.–31.7. Teemana on Kuulkaa Häntä.

Merimieskirkon kesäjuhlaa vietetään Lappeenrannassa 13.–14.8.

Suomen Raamattuopiston Hengelliset syventymispäivät ovat Helsingissä 25.–28.8. Teemana on Turvapaikka. Ohjelmassa on raamattuluentojen ja seminaarien ohessa myös piknik Kaivopuistossa sekä Kirkko näinä päivinä -paneelikeskustelu.

Kuvakollaasi: Emilia Karhu

Edellinen artikkeliEssee: Viholliskuvat vaikeuttavat kotoutumista
Seuraava artikkeliRauhanturvaajapapit – ja diakonit kesällä koolle Savonlinnaan

Ei näytettäviä viestejä