Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta sai ministeriöltä rahaa islamilaisen teologian koulutukseen

Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta on saanut ministeriöltä rahoituspäätöksen islamilaisen teologian koulutuksen järjestämiseen. Tiedekunnan dekaani Antti Räsänen toteaa, että tuki on opetus- ja kulttuuriministeriön Helsingin yliopistolle myöntämää strategista rahaa, jota suunnataan ajankohtaisiin teemoihin.

Dekaani Räsänen sanoo, että sekä sisäministeriö että opetus- ja kulttuuriministeriö ovat toivoneet teologiselta tiedekunnalta islamilaisen teologian koulutuksen järjestämistä. Räsäsen mukaan avaus osoittaa, että Suomesta on tulossa moniuskontoinen maa, jossa tarvitaan monenlaista teologiaa.

Ministeriön strategisen rahoituksen kohdentamisesta päätettiin Räsäsen mukaan toukokuussa. Räsänen kertoo, että rahoituksella pystytään kattamaan kuluja, joita koituu koulutuksen suunnittelusta ja noin kahden ihmisen palkkaamisesta islamilaisen teologian koulutuksen palvelukseen. Rahoituksen kestosta ei Räsäsen mukaan ole vielä varmuutta.

Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta kertoi jo talvella, että se on palkannut riveihinsä ensimmäisen islamilaisen teologian yliopistonlehtorin. Kotimaan haastattelun Mulki Al-Sharmanista voit lukea täältä. Tuolloin teologisen tiedekunnan päätös laajentaa koulutustaan islamilaiseen teologiaan sai osakseen myös kipakkaa kritiikkiä.

Dekaani Antti Räsänen sanoo ymmärtävänsä myös niitä äänenpainoja, jotka pelkäävät suomalaisen teologian puolesta.

– Itse en näe asiaa riskinä kristillisen teologian näkökulmasta, Räsänen toteaa.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Helsingin yliopiston teologinen tiedekunta hakee islamilaisen teologian yliopistonlehtoria

Uusi islamilaisen teologian lehtori: Feminismi on usein hankala käsite, etenkin islamiin yhdistettynä

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.