Helsingin tuesta kansainväliselle seurakunnalle ehdollista

Helsingin seurakuntayhtymän ja Kansainvälisen seurakunnan yhteistyötä määritellään jatkossa yhteisellä sopimuksella. Yhteinen kirkkovaltuusto käsitteli joulukuussa budjettiesitystä, johon sisältyi 68 000 euron tuki Helsingissä toimivalle kansainväliselle seurakunnalle (International Evangelical Church, IEC).

Hyväksytyn budjettiehdotuksen mukaan tuki maksetaan IEC:lle ”edellyttäen, että Kansainvälisen seurakunnan kanssa on tehty yhteisen kirkkoneuvoston hyväksymä kirjallinen sopimus toiminnan periaatteista”.

– Suhtautuminen Kansainväliseen seurakuntaan on ollut jakautunutta. Toiset eivät halua avustaa toimintaa seurakunnan näkemysten takia. Toiset taas näkevät toiminnan tärkeänä työnä, jonka takia ollaan valmiita sietämään erilaista ajattelua, yhteisen kirkkovaltuuston puheenjohtaja Kaisa Raittila sanoo.

Raittilan mukaan nyt tehtävässä sopimuksessa tullaan määrittelemään linjat yhteistyölle. Yksi ulottuvuus asiassa on pääkaupunkiseudun yhtymien välillä alkava yhteistyö kansainvälisessä työssä. Tavoitteena on hyvä yhteistyö oman työmuodon ja Kansainvälisen seurakunnan välillä.

– Ei ole tarkoitus lopettaa IEC:n työtä, heillä on toimiva diakonia ja ihmiset löytävät sinne tiensä helposti. Nyt se on päässyt eriytymään omaksi ryhmäkseen, mutta sen pitäisi olla tie ihan tavalliseen helsinkiläisseurakuntaan, Raittila sanoo.

Kirkko ja kaupunki
uutisoi marraskuussa naispappeuden hiertävän IEC:n ja kirkon välejä. Helsingin seurakuntayhtymä on tukenut toimintaa muun muassa tarjoamalla toimitilat vuokratta.

Kotimaa puolestaan kertoi lokakuussa kirkkohallituksen kyseenalaistavan Kansainvälisen seurakunnan toimintatapoja. Kotimaan mukaan kirkon ulkoasiainneuvosto on asettanut tämän vuoden tuelle ehdot, joiden mukaan IEC:n on sitouduttava kirkon maahanmuuttajatyön periaatteisiin.

Lue myös:

Pastori vaihtuu Kansainvälisessä seurakunnassa

Edellinen artikkeliHeränneet ja vanhoillislestadiolaiset mukana teologisilla opintopäivillä Kauniaisissa
Seuraava artikkeliHe ovat Kotimaan kolumnistit vuonna 2014

Ei näytettäviä viestejä