Pastori vaihtuu Kansainvälisessä seurakunnassa

Kansainvälisen seurakunnan (IEC) johtava pastori vaihtui, kun Timo Keskitalo ilmoitti asiasta sunnuntaina jumalanpalveluksissa. Johtava paimen muutosvaiheessa on Samuel Vogel. Keskitalo astuu sivuun johtavan pastorin tehtävistä välittömästi ja lyhyen siirtymäajan jälkeen pois seurakunnan palveluksesta kokonaan.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä
Seurakuntalainen.fi
.

Syyksi tehtävänkuvan muutokseen Keskitalo ilmoitti hiljattain tapahtuneen kihlautumisen ja kutsun lähetystyön tehtäviin.

– Maailman kirkkokunnissa uudelleenavioituminen on pääsääntöisesti edelleen vähemmän hyväksyttyä kuin Suomessa. Globaali kristillisyys ottaa tämän kysymyksen vakavasti, hän sanoo Kotimaa24:lle.

Käytännössä hän katsoo, että monikulttuurisessa seurakunnassa, joka koostuu kymmenistä eri etnisistä ryhmistä, uudelleen avioituminen vaikeuttaisi paimenena toimimista.

– Globaalissa kristillisyydessä tämä on uskottavuus- ja integriteettikysymys.

– Ei ole helppo asia, sen voin sanoa. Olen miettinyt tätä pitkään ja monelta kannalta.

Keskitalon mukaan hänen lähtönsä syy ei ole se, että IEC:n luterilaiset tukijat pohtivat, jatkavatko Kansainvälisen seurakunnan tukemista. Syynä avustuspohdinnalle on ollut muun muassa naispappeuskysymys, minkä vuoksi luterilaisen kirkon tahot kuten Helsingin seurakuntayhtymä miettivät nyt tukemistaan uudelleen.

– Kansainvälinen seurakunta on sitoutunut yhteistyöhön luterilaisen kirkon kanssa, Keskitalo sanoo.

IEC ei ole oma kirkkokuntansa vaan seurakunta, jonka toimintaan osallistuu eri kristillisiä perinteitä edustavia ihmisiä.

Timo Keskitalo suunnittelee lähtevänsä tulevan puolisonsa kanssa lähetystyöhön. Keskitalon mukaan heidät lähettävä järjestö hoitaa itse tiedottamisen uusista läheteistään.

Keskitalo on valittu myös Kristillisdemokraattien eurovaaliehdokkaaksi.

(Matti Pirhosen kuvassa Timo Keskitalo edellisen IEC:n toimipisteen edustalla.)

Edellinen artikkeliRebekka Naatus palaa juhlatunnelmiin
Seuraava artikkeliOpetusneuvos kommentoi Kulosaaren kokeilua

Ei näytettäviä viestejä