Helsingin Diakonissalaitos pyrkii laajentumaan valtakunnalliseksi diakonia- ja sotetoimijaksi

Helsingin Diakonissalaitoksen (HDL) toimintavuotta 2018 leimasi aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttamistyö ja toiminnan laajeneminen uusille paikkakunnille Suomessa.

– Olemme yhteiskunnallinen yritys. Se tarkoittaa, että toiminnasta ja omaisuudesta syntyvällä tuotolla autamme niitä ihmisiä, jotka ovat vaarassa jäädä syrjään, toimitusjohtaja Olli Holmström sanoo HDL:n tiedotteessa.

Tilinpäätöksen mukaan vuonna 2018 HDL:n säätiökonsernin varsinaisen toiminnan tuotot olivat 76,8 miljoonaa euroa, kun edellisenä vuonna ne olivat 99,3 miljoonaa euroa. Ero johtuu Diacor Oy:n myynnistä Terveystalo Oyj:lle vuonna 2017.

Varsinaisen toiminnan tulos oli 5,2 miljoonaa euroa alijäämäinen. Konsernin tilikauden tulos oli miinuksella 400 000 euroa.

Viime vuoden lopussa säätiön sijoitusomaisuuden markkina-arvon arvioitiin olevan 268 miljoonaa euroa. Omaisuudesta kiinteistöjä oli 48 prosenttia, osakesijoitusten osuus oli 46 prosenttia ja korkosijoituksia oli kuusi prosenttia. Tämä varallisuus tuotti vuokrina ja muina sijoitustuottoina 4,8 miljoonaa euroa. Säätiökonsernin omavaraisuus oli 88 prosenttia.

Vuonna 2018 säätiö käytti yli kolme miljoonaa euroa yleishyödylliseen diakoniatyöhön. Esimerkiksi nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn sijoitettiin yli miljoona euroa.

Toimintaa myös pääkaupunkiseudun ulkopuolella

HDL:n säätiön ja sen tytäryritys Diakonissalaitoksen Hoiva Oy:n toiminta keskittyy ensisijaisesti pääkaupunkiseudulle. Lisäksi säätiöllä on toimintaa Kuopiossa, Lahdessa, Oulussa, Rovaniemellä, Tampereella ja Turussa sekä Hoivalla Järvenpäässä, Lahdessa ja Tampereella.

– Kuluvan vuoden tavoitteenamme on laajentaa palveluitamme muualla Suomessa. Menestyminen vaatii asiakaslähtöisyyttä, perinteisten toimintamallien voimakasta uudistumista ja vahvoja kumppanuuksia. Näissä kaikissa me aiomme kasvaa ja vahvistua, Olli Holmström sanoo.

Helsingin Diakonissalaitos tekee kehitysyhteistyötä Bulgariassa, Kosovossa, Moldovassa, Namibiassa, Romaniassa, Somaliassa, Ukrainassa ja Valko-Venäjällä.

Kuva: Olli Seppälä. Diakonissalaitoksen päärakennus.

Lue myös:

Helsingin Diakonissalaitos: Kiintiöpakolaisten traumahoito tukee kotoutumista

Turvattomat-hanke tukee kielteisen turvapaikkapäätöksen saaneita kotiinpaluussa

Heponiemen Hiljaisuuden keskuksen toiminta lopetetaan lokakuussa – ”Tämä ei ollut helppo päätös”

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliPääkirjoitus: Seurakuntalaista ei pidä syyttää, jos messu ei vedä
Seuraava artikkeliMysteerikuva: Outo kolmen kuvan kollaasi – Katso myös edellisen kuvan ratkaisu

Ei näytettäviä viestejä