Espoon Kotikirkko tyytyi poliisin lain­tulkintaan jumalan­palveluksista torilla – viime sunnuntaina paikalla kuusi henkilöä

Kuva: Kuvakaappaus Espoon Kotikirkon tilaisuudesta Leppävaaran Läkkitorilta 18.4. Saarnaamassa Jorma Pihkala.

Suomen Baptistikirkkoon kuuluva pieni seurakunta Espoon Kotikirkko on tyytynyt poliisin laintulkintaan torijumalanpalveluksista Espoon Leppävaarassa.

Sunnuntaina 18.4. yhteisö järjesti jumalanpalveluksen Läkkitorilla vain kuuden hengen tilaisuutena, joka striimattiin livelähetyksenä.

Yhteisö nousi otsikoihin, kun poliisi hajotti seurakunnan 35 hengen jumalanpalveluksen 11.4. samalla torilla. Uutisen tapahtumasta voi lukea täältä.

Poliisilla ja Espoon Kotikirkolla oli hyvin erilaiset näkemykset siitä, noudatettiinko tilaisuudessa turvavälejä ja huolehdittiinko hygieniaohjeistuksista. Lisäksi erimielisyyttä oli siitä, koskevatko aluehallintoviraston kokoontumisrajoitukset julkisella torilla järjestettyä rekisteröidyn uskonnollisen yhdyskunnan jumalanpalvelusta vai eivät. Uutisen aiheesta voi lukea täältä.

Perjantaina 16.4. Espoon Kotikirkko, poliisi ja Etelä-Suomen aluehallintovirasto keskustelivat laintulkinnan ongelmista. Yhteisö teki myös poliisille virallisen ilmoituksen 18.4. pidettäväksi kaavaillusta jumalanpalveluksesta, jonne arveltiin tulevan paikalle tavallista enemmän väkeä.

Poliisi teki päätöksen, että sunnuntain kokouksen osallistujamäärä tulee rajoittaa kuuteen henkilöön. Päätös oli poikkeusoloissa lainvoimainen ilman kuulemista.

Tulkintaerimielisyyksistä huolimatta Espoon Kotikirkko päätti noudattaa poliisin lainvoimaista päätöstä.

– Tähän ratkaisuun päädyttiin, koska jatkamme kokoontumisia niissä rajoissa, jotka ovat meille mahdollisia. Jumalanpalveluksen osallistujamäärä rajataan kuuteen henkilöön, jotka kaikki osallistuvat livelähetyksen tekemiseen, Espoon Kotikirkko tiedotti.

Yhteisö kertoo verkkosivuillaan järjestävänsä seuraavan jumalanpalveluksensa jälleen Ravintola Soinnussa 25.4. Espoon Kotikirkko siirtyi pitämään jumalanpalveluksia torille ravintolan ollessa suljettu.

Suomen Baptistikirkon hallitus kehotti jo aiemmin viime viikolla seurakuntiaan noudattamaan poliisin ohjeita ja huolehtimaan, että koronaan tai rokotteisiin liittyvää väärää tietoa ei levitetä. Uutisen aiheesta voi lukea täältä.

Lue myös:

Espoon Kotikirkon tilaisuus keskeytettiin torilla, vaikka kokoontumis­rajoitukset eivät koske jumalan­palveluksia – Avi: "Asia on tilojen osalta tulkinnan­varainen"

Poliisi Läkkitorin tapahtumista: Etäisyyksiä ei pidetty eikä julkinen tori voi olla uskonnolliselle yhteisölle omaa vastaava tila

Suomen Baptistikirkko: Poliisin ohjeita on noudatettava eikä koronaan tai rokotteisiin liittyvää vääristelevää tietoa saa levittää

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Espoon Kotikirkko tyytyi poliisin laintulkintaan jumalanpalveluksista torilla – viime sunnuntaina paikalla kuusi henkilöä