Espoon kirkkoherrat vetoavat Juha Sipilään turvapaikanhakijoiden puolesta

Espoon seurakuntien kirkkoherrat vetoavat pääministeri Juha Sipilään turvapaikanhakijoiden puolesta. Kirkkoherrat ovat allekirjoittaneet Sipilälle suunnatun avoimen kirjeen, jossa viitataan arkkipiispa Kari Mäkisen maanantaina kirkon EU-neuvottelukunnan kokouksessa esittämään puheenvuoroon.

Puheenvuorossa Mäkinen esitti huolensa kovenevasta pakolaispolitiikasta, jonka hän totesi tulleen osaksi suomalaista ja eurooppalaista arkipäivää.

– Se mitä Suomessa ja Euroopassa on hiljaisesti tapahtumassa järjestyksen, turvallisuuden, talouden ja asioiden hallintaan saamisen nimissä, pelottaa minua. Jyrkentyvistä asenteista tulee kuin hiipien yleisesti hyväksyttyjä, arkkipiispa Mäkinen sanoi.

Espoolaiset kirkkoherrat ilmoittavat yhtyvänsä arkkipiispan puheenvuoroon. He kertovat olevansa huolissaan siitä, että Suomen valtio on unohtamassa oman kristilliseen perinteeseen pohjautuvan eetoksensa. Kirkkoherrat kysyvät myös, onko kirkko tehnyt riittävästi.

”Olemmeko osanneet tukea turvapaikkatutkintaa tekeviä viranomaisia, olla mukana kotoutumisen auttamisessa? Olemmeko kuulleet riittävästi suomalaisten pelkoja ja huolia, osanneet olla niiden rinnalla, joiden toivo on mennyt?”, kirjeessä kysytään.

Kirkkoherrat vetoavat pääministeriin humanitaarisen viisumin käyttöönottamiseksi, perheenyhdistämisen helpottamiseksi sekä pakolaiskiintiön nostamiseksi.

”Lopulta ei ole kysymys vain turvapaikanhakijoista ja pakolaisista. On kysymys meistä. Jeesus sanoo: ”Totisesti: kaiken, minkä te olette tehneet yhdelle näistä vähäisimmistä veljistäni, sen te olette tehneet minulle.” (Matt 25:40)”, kirjeessä todetaan.

Avoimen kirjeen ovat allekirjoittaneet tuomiorovasti Antti Kujanpää Espoon tuomiokirkkoseurakunnasta sekä kirkkoherrat Roger Rönnberg Esbo svenska församlingenista, Kalervo Salo Leppävaaran seurakunnasta, Salla-Maria Viitapohja Olarin seurakunnasta, Päivi Linnoinen Tapiolan seurakunnasta ja Jouni Turtiainen Espoonlahden seurakunnasta.

Kuva: Joona Raudaskoski

Lue myös:

Arkkipiispa huolissaan kovenevasta pakolaispolitiikasta – ”Se mitä on hiljaisesti tapahtumassa, pelottaa minua”

Kari Mäkinen radiosaarnassaan: Perheenyhdistämistä tulee helpottaa, ei vaikeuttaa

Edellinen artikkeliKirja-arvio: Johtajana murroksessa
Seuraava artikkeliTutkimus: Lapsuuden yksinäisyys kertaantuu aikuisuudessa

Ei näytettäviä viestejä