Espoolaisessa kauppakeskuksessa kastetaan useita lapsia

Espoolainen Olarin seurakunta järjestää menestykseksi osoittautuneen Hääyö-tapahtuman innoittamana Kastepäivän. Päivän aikana on mahdollisuus kastaa sekä hiljattain syntyneitä, että niitä joilla kaste on esimerkiksi elämäntilanteen vuoksi jäänyt toistaiseksi järjestämättä. Kastepaikkana on espoolaisessa kauppakeskus Iso Omenassa sijaitseva Hiljaisuuden kappeli.

Vastaavankaltaista tapahtumaa ei ole koskaan ennen järjestetty kauppakeskuksessa.

– Kappelin sijainti kauppakeskuksessa helpottaa juhlan järjestämistä. Tänne on helppo löytää, parkkipaikkat eivät lopu kesken ja oheispalvelut ovat lähellä, listaa tapahtuman puuhamies kauppakeskuspappi Juha Virta.

Kastetilaisuudesta ja sen jälkeisestä juhlasta on pyritty tekemään muutenkin mahdollisimman vaivaton. Seurakunta lainaa tarvittaessa kastemekon tai alban, tila on valmiiksi koristeltu. Seurakunta tarjoaa juhlaväelle myös kakkukahvit. Yhden kasteen arvioidaan kestävän noin 25 minuuttia. Ennen tilaisuutta tarvitaan ainoastaan yksi vierailu papin luona, jolloin tutustutaan kastetiloihin ja käydään toimituskeskustelu.

Tehtävässä vuorottelee Virran lisäksi toinen pappi.

– Vaikka Kastepäivänä on luultavasti tiedossa useita kasteita, niin haluamme välttää viimeiseen asti liukuhihnatunnelmaa, pappi ehtii hyvin juoda kahvit ja keskustella juhlaväen kanssa, Virta lupaa.

Tiettävästi ensimmäinen Kastepäivä järjestettiin viime vuoden lokakuun lopulla seurakunnissa eri puolilla Vantaata kirkoissa. Päivän aikana kastettiin yhteensä 30 lasta ja nuorta.

Olarin seurakunnan Kastepäivää vietetään lauantaina 21.5 klo 10-18.

Hyvä muistaa:

– Alle 12-vuotiaan kastejuhlaan tarvitaan vanhempien suostumus.

– 12 -18 -vuotiaan kastejuhlaan tarvitaan kastettavan ja vanhempien suostumus.

– Jos kastettava on täyttänyt jo 15 vuotta, pitää rippikoulu olla käytynä

Edellinen artikkeliRisikko: Lasten kotihoitoa ei voi verrata työttömänä olemiseen
Seuraava artikkeliHätänumeropäivänä juhlitaan arjen sankareita

Ei näytettäviä viestejä