Ensi vuonna Temppeliaukion kirkkoon pääsy maksaa helsinkiläisillekin

Vuodenvaihteesta alkaen pääsy Helsingin Etu-Töölössä sijaitsevaan Temppeliaukion kirkkoon maksaa kolmea euroa muillekin kuin turisteille.

Pääsymaksu ei kuitenkaan koske hengellisiä tilaisuuksia, kuten jumalanpalveluksia, kasteita tai avioliittoon vihkimisiä. Pääsymaksuun sisältyy myös muutamia muita poikkeuksia.

Töölön seurakunnan jäsenet pääsevät yhä kirkkoon ilmaiseksi näyttämällä jäsenkorttia, kertoo Töölön kirkkoherra Auvo Naukkarinen uutissivusto
Valomerkille.

Lisäksi muiden evankelis-luterilaisen kirkon seurakuntien ryhmät pääsevät etukäteen sopimalla ilmaiseksi Temppeliaukion kirkkoon. Kirkkoon pääsee ilmaiseksi myös perjantai iltapäivisin tiettyinä kellonaikoina.

Ennakkoon vierailunsa maksaneet saavat hintaan pienen alennuksen eli heille pääsy maksaa 2,5 euroa.

Töölön seurakunta kertoo tiedotteessaan, että kirkossa kävi vuoden 2015 aikana yli 600 000 vierailijaa. Tämän vuoksi kirkossa on yksi kokopäiväinen opas ja kesäkaudella useita oppaina työskenteleviä, kuten opiskelijoita.

Kirkko siivotaan myös päivittäin, ruuhka-aikoina useita kertoja päivässä. Lisäksi kävijöiden suuri määrä aiheuttaa korjaustarpeita.

Töölön seurakunta on arvioinut ensi vuoden budjetissaan, että vierailumaksuista kertyisi noin 450 000 euron tulot, Valomerkki kertoo.

– Pystymme pitämään nykyisen palvelutasomme hankkimalla lisätuloja, kirkkoherra Naukkarinen toteaa Valomerkille.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Temppeliaukion kirkkoon vierailumaksu turistiryhmille

Temppeliaukion kirkkoon suunnitellaan pääsymaksua

Edellinen artikkeliUnna Lehtipuu: ”Antaminen on maailman nopein tapa rikastua”
Seuraava artikkeliYhteisvastuukeräys tuotti liki 3,5 miljoonaa euroa

Ei näytettäviä viestejä