Temppeliaukion kirkkoon suunnitellaan pääsymaksua

Helsingin Temppeliaukion kirkossa vieraileville turisteille suunnitellaan pääsymaksua. Kirkkoherra Auvo Naukkarisen mukaan maksu on tosin ennemmin vastikkeellinen palvelu- tai ohjelmamaksu kuin varsinainen pääsymaksu.

– Maksua vastaan saa kirkkoesitteen ja fasiliteetit ovat vapaasti käytössä, eli poistamme vessamaksun. Aiomme myös lisätä musiikkitarjontaa niinä aikoina, joina väkeä käy eniten, Naukkarinen kertoo.

Temppeliaukion kirkossa käy vuosittain noin 615 000 turistia. Ainakin alkuvaiheessa maksu koskisi vain niitä turisteja, jotka tulevat kirkkoon ryhmän mukana. Yksittäisille reppumatkailijoille maksu olisi vapaaehtoinen.

– Luonnollisesti kaikki kirkkoon hengellisenä kotina tutustuvat pääsevät sinne ilman maksua.

Kirkkoon aiotaan tuoda myös aiempaa paremmin esille mahdollisuus lahjoittaa kirkolle vierailun yhteydessä.

– Konseptia rakennetaan niin, että seurakuntalaiset eivät joutuisi kirkollisverona maksamaan sitä palvelua, jonka seurakunta tarjoaa Helsingissä vieraileville turisteille. Tavoitteena on kattaa henkilöstömenot, kuluma ja ylläpito siitä vierailijoilta perittävästä tulosta, Naukkarinen sanoo.

– Olemme tulleet tilanteeseen, jossa se taloudellisesti on kestämätöntä, että palvelua parannetaan ilman korvausta.

Kirkkovierailun hinnaksi on suunniteltu 2,5 euroa, joka sisältää 10 prosentin arvonlisäveron. Päätös maksusta tehdään mahdollisesti ensi syksynä, ja se koskisi aikaisintaan vuotta 2017. Päätöksen tekee lopullisesti kirkkoherra yhdessä seurakuntaneuvoston kanssa. S

Ensimmäisenä asiasta kertoi pääkaupunkiseudun seurakuntien verkkomedia
Valomerkki.

Kuva: Jani Laukkanen

Edellinen artikkeliPetri Laitinen Pyhärannan kirkkoherraksi
Seuraava artikkeliUSA: Isin syyllistyy kristittyjen kansanmurhaan

Ei näytettäviä viestejä