Ekopaasto haastaa kokeilemaan ekologisia ruokatapoja

Paastonaikaan järjestettävä Ekopaasto-kampanja käynnistyy tuhkakeskiviikkona jo viidettä kertaa. Tänä vuonna kampanja keskittyy ruokaan.

Ruoka muodostaa viidenneksen suomalaisten kotitalouksien hiilijalanjäljestä. Kampanja haastaa suomalaisia kokeilemaan ekologisempia ostopäätös- ja syömistottumuksia ja hiljentymään paastonaikaan.

Haastekilpailulla kannustetaan ihmisiä kokeilemaan erilaisia ympäristöystävällisiä tapoja syödä ja valmistaa ruokaa. Kilpailuun voi osallistua vaikka yhden viikon ajan tai valitsemalla uuden paastoamiskohteen jokaisena paaston seitsemänä viikkona.

Kilpailuun osallistutaan jakamalla oma paastolupaus Facebookin 7 viikkoa, 7 lupausta -tapahtumassa, Twitterissä tai Instagramissa tunnisteella #paastolupaus. Ekopaastoa voi seurata myös tunnisteella #ekopaasto.

Ekopaasto näkyy tänä vuonna kahdessa suositussa blogissa. Olgan kotona -blogissa maatilaelämästä kirjoittava Olga Temonen ja kaupunkilaisperheen arjesta ammentavan Isyyspakkaus-blogin
Tommi Koivisto käsittelevät blogeissaan ekologiseen ruokaan liittyviä teemoja.

Viidettä kertaa järjestettävän Ekopaasto-kampanjan toteuttavat Suomen evankelis-luterilainen kirkko ja Kirkon ulkomaanavun Changemaker-verkosto yhteistyössä Marttojen kanssa.

Kuva: Minerva Seppälä

Lue myös:

Ekopaasto puhuttaa lifestyle-blogeissa

Seitsemän tapaa paastota – Valitse omasi

Edellinen artikkeliLaskiainen jättää jäähyväiset lihalle
Seuraava artikkeliVinkkejä lapsityöhön: Kortti ystävälle

Ei näytettäviä viestejä