Dokumentaristi: Yhdysvaltalaiset evankelikaalit ajoivat homolakia Ugandaan

Yhdysvaltalaisilla evankelikaaliaktivisteilla oli merkittävä rooli Ugandan uuden homolain hyväksymisessä, väittää yhdysvaltalainen anglikaanipappi Kapya Kaoma. Hän kuvasi Ugandassa salaa lakia kannattavien yhdysvaltalaisaktivistien kampanjointia.

Brittilehti Guardianin mukaan Kaoman kuvaama dokumentti God Loves Uganda osoittaa, että homoutta vastustavat evankelikaaliset aktivistit olivat merkittävässä asemassa lain läpiviemisessä. Guardian on julkaissut sivuillaan osia elokuvasta.

– Huomasin, että uskontoa käytettiin demonisointiin ja itse asiassa tappamiseen, Kaoma sanoo elokuvassa.

Videolla yhdysvaltalainen Scott Lively saarnaa yleisölle homoutta vastaan ja listaa fläppitaululle ”homoseksuaalisen toimintahäiriön syitä ja tyyppejä”.

Kaoma väittää videolla, että lisäksi Lively syytti homoja Natsi-Saksan rikoksista ja kertoi yleisölle, että homot ovat saaneet valtaansa YK:n ja Yhdysvallat.

Kaoma sanoo myös olleensa läsnä tilaisuudessa, jossa Ugandan parlamentin jäsen kertoo parlamentin kääntyneen kannattamaan uutta laki kuunneltuaan Livelyn puheita.

Ugandan presidentti Yoweri Museveni allekirjoitti lain tällä viikolla. Homous on ollut Ugandassa laitonta aiemminkin, mutta uusi laki mahdollistaa jopa elinkautisen tuomion ”törkeästä homoseksuaalisuudesta”.

Presidentti Barack Obama on sanonut, että laki saattaa vahingoittaa Yhdysvaltojen ja Ugandan suhteita.

Lue myös

Desmond Tutu vertaa Ugandan homolakia Natsi-Saksaan

Edellinen artikkeliSuomalainen You Tube -hitti: Siltoja sydämistä sydämiin
Seuraava artikkeliSastamalan seurakunnan rippileireille valvontakamerat jos saadaan hyvään hintaan

Ei näytettäviä viestejä