Desmond Tutu vertaa Ugandan homolakia Natsi-Saksaan

Ugandan presidentti Yoweri Museveni on allekirjoittanut kiistellyn homolain, jonka perusteella homoudesta voidaan tuomita jopa elinkautiseen vankeuteen. Huffington Postin jutussa Desmond Tutu vertaa lakia Natsi-Saksaan ja apartheidiin.

Uuden lain perusteella ensikertalainen voi saada 14 vuotta vankeutta ja ”törkeästä homoseksuaalisuudesta” voidaan tuomita jopa elinikäiseen vankeuteen.

Huffington Post -lehden jutussa Desmond Tutu sanoi, että ihmiskunnan historia on täynnä lakeja, joilla on pyritty estämään rakkaus eri yhteiskuntaluokkiin, kasteihin ja rotuihin kuuluvien ihmisten välillä. Eteläafrikkalainen emeritusarkkipiispa totesi, että laki muistuttaa apartheid- ja natsihallintojen pyrkimyksistä ”säätää lakeja rakkautta vastaan”.

Tutu kehotti Ugandan hallitusta keskittämään voimavaransa ennemmin lasten seksuaalisen hyväksikäytön, raiskausten ja seksikaupan torjumiseen.

”Näiden lakien tiukentaminen tarjoaisi lapsille ja perheille paljon enemmän turvaa kuin kahden vapaaehtoisen aikuisen välisen rakkauden kriminalisointi”, Tutu sanoi.

Lain ovat tuominneet myös kansainväliset ihmisoikeusjärjestöt. Yhdysvaltain presidentti Barack Obama on kuvaillut lakia iljettäväksi ja varoittanut, että se saattaa vaikeuttaa maiden välisiä suhteita.

Edellinen artikkeliViidesläinen tapahtuma aiheuttaa kitkaa Kallion seurakunnassa
Seuraava artikkeliKorhonen: ”Kirkon homokammoiset terapian tarpeessa”

Ei näytettäviä viestejä