Canterburyn arkkipiispa kampanjoi modernia orjuutta vastaan – mukana patriarkka Bartolomeus I

Canterburyn arkkipiispa Justin Welby ja Konstantinopolin ja Uuden Rooman arkkipiispa, ekumeeninen patriarkka Bartolomeus I ovat allekirjoittaneet julistuksen. Siinä he sitoutuvat taistelemaan modernia orjuutta vastaan. Asiasta kertoo uutissivusto Anglican News.

Arkkipiispa ja patriarkka sitoutuvat julistuksessaan tuomitsemaan kaikki orjuuden muodot. He myös rukoilevat uhrien puolesta, katuvat liian vähiä toimiaan orjuuden ehkäisemiseksi, suosittavat kansainvälisiä toimia ja vetoavat hallituksiin modernin orjuuden kieltävien lakien hyväksymiseksi.

Allekirjoitus tapahtui Synnit silmiemme edessä -nimisessä keskustelufoorumissa. Siellä arkkipiispa Welby totesi:

– Orjuutta on kaikkialla ympärillämme, mutta olemme liian sokeitamme nähdäksemme sitä. Orjuutetut ovat vieressämme kaduilla, mutta olemme liian välinpitämättömiä kulkeaksemme heidän kanssaan. Orjuus on yhä elävää todellisuutta kaikissa yhteisöissä: syntimme lepää sokeudessamme ja välinpitämättömyydessämme.

Welbyn mukaan orjuuden traagisuus piilee siinä, että se on ihmisen itse aiheuttama ongelma.

– Siihen ajaa ihmisen ahneus ja ne, jotka haluavat tehdä voittoa erittäin halvalla työvoimalla. Orjuus on yksi tuottoisimmista kansainvälisen rikollisuuden muodoista. Se elää ihmisten haavoittuvuudesta. Valtaosa orjuutetuista tulee syrjäisistä ja köyhistä yhteisöistä.

Tilaisuudessa pohdittiin modernin orjuuden erilaisia ulottuvuuksia, kuten työvoiman hyväksikäyttöä, prostituutiota, verkossa tapahtuvaa hyväksikäyttöä ja sisäelinten kauppaamista. Kohteina ovat kaikkein haavoittuvimmat: lapset ja nuoret, siirtolaiset ja pakolaiset, konfliktien, epätasa-arvon ja ilmastonmuutoksen liikkeelle ajamat.

Tilaisuudessa kuultiin myös orjuutettuja. Yksi heistä oli Rani, joka myytiin 12-vuotiaana ja joka työskenteli Britanniassa. Hän työskenteli seitsemän päivää viikossa ilman palkkaa, nukkui lattialla ja poistui tuskin asuinpaikastaan. Hän pakeni 20-vuotiaana ja kampanjoi nyt modernia orjuutta vastaan.

Kuva: Lambeth Palace

Lue myös:

Kuinka pitkään rukoilet päivittäin? – Canterburyn arkkipiispa vastasi kysymyksiin rukouksesta Twitterissä

Edellinen artikkeli”Kuin Impivaaran pojat lukkarin koulussa” – Neljä piispaa avoimina arkkipiispan avioliittopuheesta
Seuraava artikkeliLestadiolaisten Päivämies-lehti linjaa ehkäisyä: Vakavan sairauden aikana äidin lepo on tärkeää

Ei näytettäviä viestejä