Askel: Olli Valtonen hahmottelee uutta kansanliikettä profeetta Jesajan pohjalta

Tuossapa hyvä hallitusohjelma kevään vaaleissa, huudahtaa pastori Olli Valtonen uudistuneen Askel-lehden kolumnissaan. Hän siteeraa Jesajan kirjaa (1:16–17): ”Lakatkaa tekemästä pahaa. Opetelkaa tekemään hyvää, tavoitelkaa oikeudenmukaisuutta, puolustakaa sorrettua, hankkikaa orvoille oikeus, ajakaa lesken asiaa.”

”Uskon, että tämän julistuksen sisältö on koko ajan kasvussa. Ihmiset ovat kokemukseni mukaa entistä avoimempia hyvyydelle,” Valtonen kirjoittaa.

Uudistunut Askel ilmestyy torstaina 4.4. Sen kansikuvassa on juontaja Laura Siltala, josta on julkaistu lehdessä iso haastattelu.

Uuden Askelen sivukoko on hieman vanhaa lehteä pienempi, kompaktimpi. Jutuissa avaudutaan entistä enemmän uusille hengellisyyden virtauksille unohtamatta juurevaa herätyskristillisyyttä ja ihmisten tarinoita, jotka ovat olleet Askelen tavaramerkki 35 vuotta.

Askel-lehden ensimmäinen pääkirjoitus totesi, että ’melkein jokaista ihmistä kiinnostavat myös perimmäiset kysymykset’. Tämä pätee yhä. Askel ei jatkossakaan rajaa niin sanottuja perimmäisiä kysymyksiä kirkonpenkkiin. Askel näyttää suuntaa sellaiseen hyvään arkeen, johon mahtuu myös ripaus pyhää, esimerkiksi hiljaisuutta ja rukousta. Askel kertoo hengellisyydestä tavalla, joka ei rajaa ketään pois”, päätoimittaja Mari Teinilä kirjoittaa.

Kotimaa Oy on sekä Askelen että Kotimaa24:n julkaisija.

Kuva: Olli Seppälä

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden täältä.

Edellinen artikkeliKirkon kasvatuksen johtaja Jarmo Kokkonen: Kirkkoon tarvitaan perhepiispa
Seuraava artikkeliIltalehti: Diakonissan epäillään kavaltaneen tuhansia euroja ruokailu- ja kahviotoiminnan rahoja

Ei näytettäviä viestejä