”Armon välittämistä ei voi ulkoistaa vain läheteille”

Siunaaminen3

Sansan juhlamessussa siunattiin tehtäviinsä kahdeksan työntekijää.

Viikonloppuna 40-vuotissynttäreitä juhlinut Medialähetys Sanansaattajat panostaa Aasiaan. Maailman ihmisistä 60 prosenttia on aasialaisia, ja puolet aasialaisista on alle 25-vuotiaita. Siksi myös Sansa panostaa entistä enemmän Aasiaan, medialähetysjohtaja Juha Auvinen kertoi järjestönsä kesäpäivillä perjantaina.

– 83 prosenttia maailman ei-kristityistä asuu Aasiassa. Niistä maailman 55 maasta, joiden väestöstä alle 10 prosenttia on kristittyjä, 44 sijaitsee Aasiassa, Auvinen sanoi.

Juhlilla vieraili maailman suurimman kristillisen medialähetysjärjestön TWR:n pääjohtaja Lauren Libby. TWR:n ohjelmia voi kuunnella joka päivä 230 kielellä 160 maassa.

Libbyn mukaan länsieurooppalaiset ja pohjoisamerikkalaiset kuuntelevat erilaisilta laitteilta jotakin melkein kolme tuntia päivässä. Tästä ajasta puolet käytetään edelleen radion kuunteluun.

– Vaikka digitaalinen maailma edellyttää medialähetykseltä uudenlaista ajattelutapaa, työn tavoite on ennallaan: saada ihmisiä uskomaan Jeesukseen. Etsimme tähän työhön monikulttuuriseen ympäristöön sopivia ihmisiä. Suomalaiset ovat sellaisia, me haluaisimme suomalaisia työntekijöitä. Jumala saattaa kutsua jotakuta teistä, Lauren Libby haastoi lauantaina pitämässään puheessaan.

Piispa siunasi uusia lähetystyöntekijöitä

Espoon hiippakunnan piispa Tapio Luoma siunasi sunnuntain juhlamessussa kahdeksan Sansan työntekijää tehtäviinsä. Heistä neljä on lähdössä mediatyöhön ulkomaille ensimmäiselle työkaudelleen.

Intialaissyntyinen televisiotoimittaja Amarjit Chugh ja luokanopettaja Marjut Chugh siunattiin hindinkieliseen televisiotyöhön TWR-Intian palvelukseen. Diplomi-insinööri Jari Vähäsarja ja erityisopettaja Eeva Vähäsarja siunattiin TWR-Europen Lähi-idän ja Aasian työhön.

Piispa Luoma sanoi saarnassaan, että kristillisen uskon ytimessä on ilo, jota taivaassa koetaan, kun kadonnut löytyy ja hänet kannetaan lempeästi sinne minne hän kuuluu.

– Emme voi ulkoistaa armon, rakkauden ja ilon välittämistä vain lähetystyöntekijöille. Näkyköön ne meistä kaikista, missä ikinä kuljemmekaan, Luoma saarnasi.

(Kuvat: Ari Suomi: Etusivun kuvassa TWR:n johtaja Laureen Libby (oik.) onnittelee 40 vuotta täyttäneen Sansan lähetysjohtajaa Juha Auvista.)

Piispa2 Kuva AriSuomi

Piispa Tapio Luoma toimitti Sansan 40-vuotisjuhlamessun.

Edellinen artikkeliTampere kirkon nuorisotyön suunnannäyttäjä
Seuraava artikkeliTaikatemput eivät edistä akateemisten työllistyvyyttä

Ei näytettäviä viestejä