Arkkipiispaehdokas Ville Auvinen kommentoi kanteluja: "Edustan vain sitä, mitä kirkko edustaa"

Arkkipiispan vaaliin ilmoittautunut pastori, teologian tohtori Ville Auvinen pitää häntä koskevia kanteluita ja harhaoppisyytöksiä outoina. Kirkolliskokousedustaja Auvinen kommentoi kanteluita Kotimaa24:lle Turussa, missä kirkolliskokous on koolla tämän viikon ajan.

– Edustan kirkon nykyistä virallista kantaa. On outoa, että se leimataan nyt harhaopiksi.

Auvisesta on tehty kantelut Turun ja Helsingin hiippakuntien tuomiokapituleihin. Kanteluissa pyydetään, ettei Auvista aseteta ehdolle arkkipiispan vaalissa. Lisäksi Helsingin hiippakuntaa pyydetään tutkimaan, onko Auvinen "syyllistynyt opetuksessaan harhaoppiin, kun hän ei kunnioita Uuden testamentin rakkauden evankeliumia ja syrjii kirkollisissa toimituksissa seksuaalivähemmistöihin lukeutuvia seurakuntalaisia".

Auvinen sanoo kuuluvansa Turun hiippakunnan papistoon eikä ymmärrä, miksi toinen kanteluista on tehty Helsingin hiippakuntaan. Hiippakunnat käsittelevät vain omista papistoistaan tehtyjä kanteluita.

– Lisäksi kantelu koskee yleistä toimintaani. Jos kyseessä olisi yksittäinen tapaus, sitä voitaisiin paremmin käsitellä.

Kantelun tehneen yksityishenkilön mielestä Auvista ei pitäisi hyväksyä ehdolle vaaliin hänen jyrkkien mielipiteidensä takia. Auvinen edustaa kirkon konservatiivista laitaa. Auvinen huomauttaa, että tuomiokapitulit eivät arvioi ehdokkaiden soveltuvuutta. Hän kummastelee väitettä myös muuten.

– Mikä oikein on jyrkkä? Edustan vain sitä, mitä kirkko edustaa. Käyttäisinkin mieluummin termiä selkeä. Kirkon on pidettävä kiinni Raamatusta, muuten siltä menee uskottavuus.

Auvisen mukaan kirkon virallisesta kannasta kertoo se, että samaa sukupuolta vihkineille papeille on annettu varoituksia kahdessa hiippakunnassa ja vakava huomautus yhdessä hiippakunnassa.

Auvinen kertoo, että tehdyillä kanteluilla ei ole vaikutusta hänen ehdokkuuteensa.

– Olen ollut kohta 30 vuotta pappina, ja tämä on ensimmäinen minusta tehty kantelu. Ja se tulee siitä, että noudattaa kirkon kantaa.

Ville Auvinen työskentelee Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen vs. lähetysjohtajana ja Sanansaattaja-lehden päätoimittajana. Hän on ilmoittanut lähtevänsä mukaan arkkipiispanvaaliin, mutta hänen valitsijayhdistyksensä ei ole vielä jättänyt vaaliasiakirjoja Turun arkkihiippakunnan tuomiokapituliin.

Kuva: Matti Karppinen

Lue myös:

Arkkipiispaehdokas Ville Auvisesta tehty kantelut Turun ja Helsingin tuomiokapituleihin

Uusi nimi arkkipiispan vaaliin – Ville Auvinen haluaa konservatiivien äänen kuuluviin

Kommentti: Nyt on arkkipiispakisassa ehdokkaita joka lähtöön

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata digilehden ja printtilehden täältä.