Arkkipiispaehdokas Ville Auvisesta tehty kantelut Turun ja Helsingin tuomiokapituleihin

Arkkipiispan vaaliin ilmoittautuneesta Ville Auvisesta on tehty kantelut kahteen tuomiokapituliin. Turun arkkihiippakunnan tuomikapituliin tehdyssä kantelussa pyydetään, ettei Auvista aseteta ehdolle arkkipiispan vaalissa, ”koska hän ei noudata Uuden testamentin rakkauden evankeliumia, vaan syrjii kirkollisissa toimituksissa vähemmistöihin kuuluvia”.

Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulille tehdyssä kantelussa pyydetään tutkimaan, onko Auvinen ”syyllistynyt opetuksessaan harhaoppiin, kun hän ei kunnioita Uuden testamentin rakkauden evankeliumia ja syrjii kirkollisissa toimituksissa seksuaalivähemmistöihin lukeutuvia seurakuntalaisia”.

Kantelun tehnyt yksityishenkilö sanoo Kotimaa24:lle, että kantelujen motiivi ovat yleiset kirkkopoliittiset syyt. Kantelijan mukaan kirkon konservatiivisia piirejä edustava Auvinen on näkemyksissään ollut jyrkkä eikä häntä sen vuoksi pitäisi hyväksyä ehdolle arkkipiispan vaaliin.

Ville Auvinen työskentelee Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen vs. lähetysjohtajana ja Sanansaattaja-lehden päätoimittajana. Hän on ilmoittanut lähtevänsä mukaan arkkipiispanvaaliin, mutta hänen valitsijayhdistyksensä ei ole vielä jättänyt vaaliasiakirjoja tuomiokapituliin.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Arkkipiispaehdokas Ville Auvinen kommentoi kanteluja: ”Edustan vain sitä, mitä kirkko edustaa”

Uusi nimi arkkipiispan vaaliin – Ville Auvinen haluaa konservatiivien äänen kuuluviin

Kommentti: Nyt on arkkipiispakisassa ehdokkaita joka lähtöön

***


Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.


Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata digilehden ja printtilehden täältä.

Edellinen artikkeliKolme poimintaa kirkolliskokouksesta: Avioliitto, kirkon tulevaisuus ja tietohallintojärjestelmät
Seuraava artikkeliArkkipiispaehdokas Ville Auvinen kommentoi kanteluja: ”Edustan vain sitä, mitä kirkko edustaa”

Ei näytettäviä viestejä