Anna-Maija Viljanen-Pihkala pappis­asessoriksi Helsingin tuomio­kapituliin

Anna-Maija Viljanen-Pihkala. Kuva: Panu Pihkala

Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin pappisasessoriksi on valittu Helsingin tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntapastori Anna-Maija Viljanen-Pihkala. Hän sai keskiviikkona 1.12. rovastikunnittain toimitetussa vaalissa eniten kannatusta, alustavan tuloksen mukaan 70 ääntä. Ääniä annettiin kaikkiaan 15 papille.

Pappisasessorin vaalissa ovat äänioikeutettuja hiippakunnan papit ja lehtorit. Äänestysprosentti oli 31,79. Tarkistettu tulos todetaan Helsingin hiippakunnan tuomiokapitulin istunnossa 15.12.

Pappisasessoriksi voidaan valita hiippakuntaan kuuluvan seurakunnan tai seurakuntayhtymän pappi, joka on toistaiseksi voimassa olevassa virkasuhteessa ja joka on suorittanut ylemmän pastoraalitutkinnon.

Pappisasessorin tehtävä on osa-aikainen ja sitä hoidetaan oman viran ohella. Asessorin kausi on kolmivuotinen ja kausia voi olla kaksi peräkkäin. Pappisasessorin tehtäviin kuuluu valmistella tuomiokapitulin päätöksiä ja ottaa osaa päätöksentekoon. Lisäksi asessori osallistuu seurakuntiin tehtäviin piispantarkastuksiin sekä uusien pappien vihkimiseen ja koulutukseen.

Anna-Maija Viljanen-Pihkala on työskennellyt Helsingin tuomiokirkkoseurakunnassa lähes 17 vuotta. Hän on koulutukseltaan teologian tohtori ja filosofian maisteri.

Viljanen-Pihkalan asessorikausi on 1.2.2022–31.1.2025. Tuomiokapitulin kollegioon kuuluu kaksi pappisasessoria. Helsingin hiippakunnassa toisena pappisasessorina jatkaa Vantaankosken seurakunnan kirkkoherra Hannu Pöntinen, jonka jälkimmäinen asessorikausi päättyy 31.12.2023.

Lue myös:

Jani Kairavuo valittiin pappis­asessoriksi Turun arkki­hiippakuntaan

Eero Jokela valittiin pappis­asessoriksi Espoon hiippa­kuntaan

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Anna-Maija Viljanen-Pihkala pappisasessoriksi Helsingin tuomiokapituliin