Eero Jokela valittiin pappis­asessoriksi Espoon hiippa­kuntaan

Kuva: Espoon seurakuntayhtymä / Jani Laukkanen

Espoon seurakuntayhtymän yhteisen seurakuntatyön päällikkö Eero Jokela (s. 1961) on valittu Espoon tuomiokapitulin pappisasessoriksi. Jokela sai tiistaina rovastikunnittain toimitetussa vaalissa eniten kannatusta, alustavan tuloksen mukaan 75 ääntä.

Pappisasessorin vaalissa ovat äänioikeutettuja hiippakunnan papit ja lehtorit. Espoon hiippakunnan vaalissa äänestysprosentti oli 48.

Pappisasessori on tuomiokapitulin kollegion jäsen ja valmistelee muun muassa kirkkoherranvaaleja koskevia asioita. Pappisasessori valitaan kolmeksi vuodeksi kerrallaan. Sama henkilö voidaan valita asessoriksi enintään kahdeksi toimikaudeksi. Pappisasessoriksi voidaan valita hiippakuntaan kuuluvan seurakunnan tai seurakuntayhtymän pappi, joka on toistaiseksi voimassa olevassa virkasuhteessa ja joka on suorittanut ylemmän pastoraalitutkinnon. Espoon hiippakunnan vaalissa ääniä annettiin kahdelletoista papille.

Eero Jokela seuraa asessorina Espoon Tapiolan seurakunnan kappalaista Jussi Koivistoa, jonka toinen asessorikausi päättyy 31.12.2021. Jokelan ohella pappisasessorina Espoon tuomiokapitulissa jatkaa Mäntsälän seurakunnan seurakuntapastori Tarja Meijer, jonka toinen asessorikausi päättyy vuonna 2023.

Eero Jokela on työskennellyt Espoon seurakuntayhtymän yhteisen seurakuntatyön päällikkönä vuodesta 2016. Sitä ennen hän toimi vuodesta 2007 lähtien toiminnanjohtajana Suomen Poikien ja Tyttöjen Keskus – PTK ry:ssä.

Asessorinvaalin tulos tarkistetaan ja todetaan Espoon hiippakunnan tuomiokapitulin istunnossa 23.11.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Eero Jokela valittiin pappisasessoriksi Espoon hiippakuntaan