Alma Media aloittaa kuolinilmoitusten julkaisemisen myös netissä

Alma Median lehdissä julkaistavat perinteiset kuolinilmoitukset ilmestyvät automaattisesti myös Ikuisuus.fi -sivustolla digitaalisessa muodossa.

Kuolinilmoituksen ympärille voi rakentaa muistosivun, joka mahdollistaa muistojen jakamisen kaikille läheisille. Valokuvat, tarinat, osanotot, muistokirjoitukset ja adressit näkyvät vain valitulle joukolle. Digitaalisen kuolinilmoituksen voi myös jakaa henkilöille, jotka eivät ole sitä lehdessä nähneet.

Palvelun suunnittelussa on lähdetty lehtien yli 100-vuotiaasta kuolinilmoitusperinteestä ja suomalaisesta muistamisen kulttuurista, kertoo Ikuisuus.fi:n tuotepäällikkö Hanna Kivimaa Alma Median lehdistötiedotteessa.

– Tavoitteena on ollut luoda arvokas, mutta moderni tapa muistella vainajaa ja välittää osanottoja. Ikuisuus.fi on kehitetty kuulemalla suomalaisia – ja palvelua ja sen ominaisuuksia kehitetään edelleen käyttäjien tarpeiden mukaan.

Alma Median lehtiä ovat maakuntalehdet Aamulehti, Satakunnan Kansa, Lapin Kansa ja Pohjolan Sanomat sekä 16 paikallislehteä.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Nainen löysi netin sukupuupalvelusta kuvan vanhempiensa haudasta – "Ei mitään laitonta"

Suomi jakautuu suhteessa kuolemaan ja hautajaisiin