Abit kokoontuvat kirkolle uskonnon opintopiiriin

Vantaalla Myyrmäen kirkossa järjestetään uskonnon kirjoittaville abeille opintopiiri.

Siellä kerrataan uskonnon oppimäärää ja syvennetään sen sisältöä ennakkotehtävillä, nuorten omilla alustuksilla ja yhteisellä keskustelulla. Samalla abit sparraavat toisiaan. Tavoitteena on auttaa jäsentämään ja soveltamaan lukiossa opittua tietoa ja kannustaa nuoria kohti ylioppilaskirjoituksia.

 Opintopiirin toteuttaa Vantaankosken seurakunta Martinlaakson ja Vaskivuoren lukioiden kanssa. Piiri kokoontuu ylioppilaskirjoitusten lukulomalla 3.3.–6.3. Abien ohjaajana toimii pastori Sanna Uusitalo, joka on myös Martinlaakson ja Vaskivuoren lukioiden koulupappi ja lukupiirin idean keksijä.

Abien uskonnon opintopiiri järjestettiin ensimmäisen kerran viime keväänä. Martinlaakson lukiosta ylioppilaaksi kirjoittanut Krista Kosonen oli silloin mukana.

– Keskustelut ryhmässä olivat hyviä ja avartavia. Olin lukenut ensin itse ne jutut läpi, mutta mielipiteiden vaihtaminen laajensi kokonaiskuvaa ja auttoi yhdistämään lankoja.

Martinlaakson lukiossa seurakunnan tarjoama abien lukupiiri on otettu mielihyvin vastaan.

– Opintopiiri kannustaa opiskelijoita yhteistoiminnalliseen oppimiseen. Se on mainio lisä yksinpuurtamisen ja lukemisen rinnalle. On hienoa, että koulupapin teologinen asiantuntemus on koulun ja ylioppilaskirjoituksiin valmistautuvien hyödynnettävissä, kertoo uskonnon ja psykologian opettaja Antti Korteniemi Martinlaakson lukiosta.

– Lukuloma ja ylioppilaskirjoitukset ovat tärkeä vaihe nuoren elämässä, jossa seurakunta voi olla tällä tavalla tukena, sanoo Sanna Uusitalo. 

– Keväällä lakkiaisissa seurakunta palkitsee parhaan uskonnon kirjoittajan, Uusitalo lupaa.

Edellinen artikkeliPaperittomien lasten oikeus perusopetukseen ei aina toteudu
Seuraava artikkeliJärvenpäässä laitettiin kiinteistötoimi syyniin – Tapauskertomus

Ei näytettäviä viestejä