Aamulehti: Seurakunnat lukevat kielteisiä turvapaikkapäätöksiä jumalanpalveluksissa

Ainakin yhdeksän seurakunnan jumalanpalveluksissa aiotaan lukea turvapaikanhakijoiden saamia kielteisiä turvapaikkapäätöksiä. Niiden lukeminen liittyy suomalaisten teattereiden We see you, Migri -tempaukseen, joka järjestettiin viime viikon keskiviikkona. Tapahtuman materiaalina olivat yhdeksän turvapaikanhakijan saamat päätökset. Ne luetaan jumalanpalveluksissa nimettöminä.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Aamulehti
.

Kirkon puolelta hanketta koordinoi Espoon Olarin seurakunnan diakoni Kristiina Huotari. Hänen mukaansa tarinat ovat ”todella pöyristyttäviä”. Huotari kertoo, että turvapaikanhakijalle muun muassa todetaan, että hänen henkensä on vaarassa ja silti hänet palautetaan kotimaahansa.

Huotari liittää tempauksen paastonaikaan.

– Paaston vaelluksen ytimessä on kääntää katseensa pois omasta itsestään ja kohdistaa se niihin, jotka kärsivät, hän sanoo Aamulehdelle.

– Näin laajamittaista ihmisarvon loukkausta ei ole ennen tehty. On tekopyhää puhua paaston vaelluksesta, jos ei ota huomioon turvapaikanhakijoita.

Huotarin mukaan tarkoituksena on, että kielteisiä turvapaikkapäätöksiä luetaan etenkin jumalanpalveluksissa 2. huhtikuuta eli kärsimyksen sunnuntaina.

Huotari uskoo, että mukaan tulevien seurakuntien määrä kasvaa merkittävästi lähipäivinä. Hanke on nimittäin vasta alkutekijöissään.

Mukaan lähteneen Pirkkalan seurakunnan kirkkoherra Olli-Pekka Silfverhuth kertoo Aamulehdelle, että seurakunnassa luetaan tekstejä ”joissakin paastonajan rukoushetkissä ja jumalanpalveluksissa”.

– Tämä on mielestäni hieno ajatus, joka sopii paastonaikaan.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Pastori Marjaana Toiviainen arvostelee sisäministeri Risikon puheita turvapaikanhakijoista

Turvapaikkaa hakenut Kiasmalla: ”Miksi Suomi otti meidät ensin vastaan, mutta nyt ajaa meidät ulos?”

Edellinen artikkeliUusi avioliittolaki aiheutti vain lievän piikin kirkosta eronneiden määrään
Seuraava artikkeliSavonlinnalaisia odotti kirkon ovella yllätys – oveen oli teipattu monta liuskaa teesejä

Ei näytettäviä viestejä