Arkkipiispan erityisa­vustaja Petri Merenlahti siirtyy Suomen Piplia­seuran toiminnanj­ohtajaksi

Petri Merenlahti kuvattuna Matinkylän rannalla 30.11.2021

Teologian tohtori Petri Merenlahti, 56, on valittu Suomen Pipliaseuran uudeksi toiminnanjohtajaksi 1.6.2023 alkaen. Merenlahti siirtyy Pipliaseuran palvelukseen Suomen evankelis-luterilaisen kirkon arkkipiispan teologisen erityisavustajan tehtävästä, jossa hän on vastannut muun muassa arkkipiispan viestinnästä ja yhteiskuntasuhteista.

Merenlahti on toiminut tätä ennen Kirkon ulkomaanavun johtavana teologisena asiantuntijana sekä Kirkon ulkomaanavun kirkollisen työn päällikkönä vastaten muun muassa seurakuntayhteyksistä ja vapaaehtoisverkostoista.

Helsingin yliopistosta hänellä on kokemusta tutkimuksesta, opetuksesta ja hallinnosta. Hän on myös monipuolinen kirjoittaja ja palkittu tietokirjailija. Merenlahti vihittiin papiksi vuonna 2009.

– Olen tyytyväinen, että saamme Merenlahden toiminnanjohtajaksi. Hänellä on järjestötyön kokemuksensa, verkostojensa ja raamatuntutkijataustansa pohjalta hyvät edellytykset luotsata Pipliaseuraa strategiamme mukaisesti vielä nykyistäkin merkittävämmäksi kirkkojen palvelujärjestöksi ja Raamatun käytön asiantuntijaksi, sanoo Pipliaseuran hallituksen puheenjohtaja piispa Jukka Keskitalo Pipliaseuran tiedotteessa.

Merenlahti iloitsee pääsystä Pipliaseuran joukkueeseen.

– Seura on historiallinen edelläkävijä: Jumalan sanaa ja lukuharrastusta ihmisläheisesti jo Napoleonin ajoista alkaen. Tänäänkin Pipliaseura on kehityksen eturintamassa. Uudet käännökset tuovat Raamatun digiaikaan, ja ihmiset ympäri maailmaa oppivat lukemaan omalla kielellään. Tämän joukkueen pelipaidasta voi olla ylpeä. Puen sen päälleni mielelläni, Merenlahti sanoo tiedotteessa.

Suomen Pipliaseura toimii maailmanlaajuisesti osana Yhtyneiden Raamattuseurojen (UBS) verkostoa 240 maassa tai alueella. Suomen tukeman työn painopiste on Afrikassa. Kaikkiaan kansainvälisen työn suora tuki ulottuu 19 maahan. Hanketuesta raamatunkäännöstyön osuus on 37 prosenttia ja lukutaitotyön osuus 33 prosenttia. Pipliaseura saa lukutaitotyöhön Suomen ulkoministeriön hanketukea.

Tulevina vuosina Pipliaseuran toiminnassa korostuu digitaalisuus sekä käännöstyö myös kotimaassa. Vuoteen 2028 mennessä käännetään suomeksi Vanha testamentti, joka on jatkoa kaksi vuotta sitten julkaistulle Uusi testamentti 2020 -käännökselle.

Pipliaseuran pitkäaikainen toiminnanjohtaja TT Markku Kotila jatkaa seuran palveluksessa erityistehtävissä vuoden 2023 loppuun asti, jolloin hän jää eläkkeelle.

***

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Arkkipiispan teologinen erityisavustaja Petri Merenlahti siirtyy Suomen Pipliaseuran toiminnanjohtajaksi

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliArvio: Suomi-gospelin konkareiden uudet levyt summaavat kuljettua matkaa
Seuraava artikkeliSunnuntain evankeliumi: Kenen tunteiden mukaan pitäisi mennä, kenen kokemus on kirkossa tärkein?

Ei näytettäviä viestejä