Arkkipiispa Kari Mäkinen: Verkkorippikoulu kuin Agricolan ABC

Piispainkokous hyväksyi aikuisille tarkoitetun verkkorippikoulun tekstit kokoontuessaan Rovaniemellä 11.-12.9. Arkkipiispa Kari Mäkinen pitää verkossa käytävää rippikoulua kirjapainotaidon kehittymiseen verrattavana edistysaskeleena.

Vuosittain aikuisia rippikoulun kävijöitä on yli tuhat. Rippikoulu mahdollistaa kummiuden ja kirkollisen vihkimisen sekä antaa mahdollisuuden käydä keskustelua uskon ja elämän kysymyksistä.

Arkkipiispa Kari Mäkinen pitää verkon kautta käytävää rippikoulua vuorovaikutteisena ja hyvänä mahdollisuutena käydä aikuisena rippikoulu.

– Verkossa käytävä rippikoulu on kuin Mikael Agricolan ABC. Verkko on yhtä iso muutos kuin kirjapainotaidon kehittyminen ja siirtyminen suullisesta viestinnästä kirjalliseen viestien välittämiseen. Verkko on uudenlainen väline. Se on samalla toimintaympäristö, jossa kirkko on mukana, välittää tietoa ja kokemuksia sekä kommunikoi, sanoo arkkipiispa Mäkinen.

Verkkorippikoulussa opiskellaan uskonoppia ja etiikkaa. Palvelu tarjoaa sähköisen yhteydenpidon opiskelijan ja opettajan välillä sekä ryhmäopiskelun.

Verkkorippikoulu valmistuu alkuvuodesta. Ensimmäinen verkkorippikouluopettajien koulutus on marraskuussa.

Edellinen artikkeliEU-parlamentti vastustaa palkkioiden maksamista solujen luovuttajille
Seuraava artikkeliJehovan todistajat: Asevelvollisuudessa ei uutta selvitettävää

Ei näytettäviä viestejä