Anas Hajjar: Islam-illan keskustelu onnistunutta

Suomen islamilaisen neuvoston puheenjohtaja Anas Hajjar kertoo Kotimaa24:lle tunnelmiaan tiistain Islam-illan jälkeen. Ajankohtaisen kakkosen ohjelmaformaattia on aiemmin kritisoitu esimerkiksi tarkoituksellisesta skandaalinhakuisuudesta.

Esimerkiksi Islam-iltaan osallistunut hiippakuntadekaani Ari Hukari arvioi Kotimaa24:lle perussuomalaisten suurta roolia ohjelmassa tarkoitushakuiseksi vastakkainasetteluksi. Anas Hajjar kuitenkin katsoo keskustelun olleen onnistunutta ja asiallista.

– Keskustelu oli mielestäni rauhallista, siellä osattiin keskustella asiallisesti. Yllätyin tosin siitä, että aluksi käsiteltiin väkivaltaa, mutta siitä huolimatta keskustelu oli hyvää, Anas Hajjar sanoo.

Hänen mukaansa illan aikana käytiin läpi ja saatiin vastauksia moniin kysymyksiin, jotka muutenkin toistuvat keskusteluissa islamista.

– Olisi paljon muitakin kysymyksiä ja aiheita, joista olisi voinut puhua, mutta tällä kerralla ne olivat nämä, mihin aika riitti, Anas Hajjar sanoo.

Illan keskusteluissa käsiteltiin muun muassa naisten asemaa islamissa, halal-teurastusta sekä sharia-lakia. Keskusteluissa korostettiin myös sitä, että islamin sisällä on erilaisia painotuksia. Anas Hajjar kertoo saaneensa Islam-illasta positiivista palautetta.

– Kaikki, mitä tähän asti on minulle kantautunut, on ollut positiivista. Mutta en tiedä mitä muut ovat saaneet, hän sanoo.

Edellinen artikkeliLoiri on luomi, Askola lempeä, Kanerva tekstari
Seuraava artikkeliVarhaiskasvatusalan koulut arvioitiin ensimmäistä kertaa Suomessa, mukana myös kristillisiä kouluja

Ei näytettäviä viestejä