Alavan seurakunnan musiikillista joulutervehdystä on soitettu radiossa jo ainakin Irlannissa, Filippiineillä ja Yhdysvalloissa – mistä on kyse? 

Sibeliuksen päivänä 8.12. Kuopion Alavan seurakunnan joulutervehdys näki päivänvalon. Youtubeen ladattu video ei ole aivan tavallisimmasta päästä, sillä kansainvälisellä videolla esiintyy laulajia usealta mantereelta. Kaiken kaikkiaan solistiosuuksia laulavat muun muassa Julien Filippiineiltä, Idolsistakin tuttu Kristiina Brask sekä Etni Khan Suomesta, Alida Moses Etelä-Afrikasta, Everett W. Miller Yhdysvaltain Chigagosta sekä Popo Salami Hawaijilta. Myös sovituksellisesti Go Tell It on the Mountain -laulu leikittelee eri tyylilajeilla solistinsa mukaan. Viesti seisoo vahvana: julistakaa vuorilta, että Jeesus Kristus on syntynyt! 

Kuopion Alavan seurakunnan kanttori Ossi Jauhiainen toteaa vaatimattomasti, että laulu syntyi siksi, että on sen aika. 

– Onhan se mukavaa kun pääsee tekemään. 

Projektin sovitus- ja tuotantopuolesta vastannut Jauhiainen kertoo saaneensa idean tähän jo pari vuotta sitten. Tuolloin hän oli esitellyt aihion ystävälleen Kristiina Braskille ja projekti käynnistyi. Muut esiintyjät saatiin mukaan laajojen verkostojen kautta, gospel-piireistä ympäri maailman.

– Kaikki lähti liikkeelle kappaleen tärkeästä sanomasta. Ilokseni voin kertoa, että Alavan seurakunnan musiikillista joulutervehdystä on soitettu radiossakin jo ainakin Irlannissa, Filippiineillä ja Yhdysvalloissa. 

Jauhiainen kertoo naurahtaen, että laulu on soinut myös kuopiolaisen jääkiekkojoukkue Kalpan matsissa.

– Se soi siellä peräti videon kera. Olemme tehneet joskus aiemmin yhteistyötä ja heidän DJ:nsä bongasi videolta Kalpan pipon. Siitä se sitten lähti!

Nettiin tehtävien virsivideoiden ja musiikkitervehdysten tarve kasvoi korona-aikana. Silloin työmuoto muodostui tavaksi myös Jauhiaiselle. Videoita on sen jälkeen syntynyt useita eikä laadusta ole tingitty. 

– Tällä hetkellä miksaan uutta sovitusta rauhanvirrestä 918. Se on sikäli poikkeuksellinen versio, että mukaan saadaan laulua sekä hepreaksi että arabiaksi, sekä ukrainaksi että venäjäksi. Maailmanpoliittinen tilanne on otettu huomioon. 

Joulutervehdyksen suhteen maailmanlaajuinen tekijäjoukko oli Jauhiaisen mukaan looginen valinta.

– Tieto Jeesuksen syntymästä on koko maailmaa koskettava ilosanoma. Siksi viestiä tulee viedä ympäri maailman. Mikäpä sitä paremmin alleviivaisi kuin monikansallinen tekijäjoukko?

Jauhiainen painottaa, että yksin projekteista ei tulisi mitään.

– Saan olla kiitollinen hyvästä työyhteisöstä ja tärkeistä yhteistyökumppaneista.

Edellinen artikkeliKirja-arvio: Pirkko Saision elämäkerrassa kirjailijan suhdetta kristinuskoon lähestytään yhä uudestaan
Seuraava artikkeli”Himmelien Rolls-Royce” valmistui tänä vuonna piispa Elialle ja Ukrainan suurlähetystöön

Ei näytettäviä viestejä