Åke Bonnier on Ruotsin rikkain pastori

Tukholman tuomiokirkkoseurakunnan kirkkoherra Åke Bonnier sanoo olevansa sukunsa valkoinen lammas. Hän on viidestä sisaruksesta ainoa, joka ei lähtenyt perheensä yhtiön, mediakonserni Bonnierin johtotehtäviin vaan valitsi pappisuran. Askel-lehden (12/10) haastattelemalla Bonnierilla on rutkasti paksumpi lompakko kuin normipastorilla. Kruunuissa mitattuna perheyhtiön suuromistaja on miljardööri.

– Minulla on mahdollisuus varallisuudellani tehdä sellaista mikä tuntuu tärkeältä. Useimmiten se tapahtuu järjestötasolla. Voin tukea hyviksi kokemiani asioita. Näin raha voi olla kirkon, rakkauden ja hyvän palveluksessa viisaalla tavalla, hän kiteyttää Askel-lehden haastattelussa.

Saksanjuutalaisesta suvusta tuleva pastori Bonnier korostaa asioiden oikeaa tärkeysjärjestystä.

– Raha ei tietenkään sinänsä ole pahaa, mutta se voi olla miten sitä käytetään. Ratkaisevaa on, mikä on tärkeintä elämässä? Rahako vai joku muu? Monet rikkaat ihmiset voivat huonosti.

Bonnierin johtama seurakunta toimii Tukholmassa aivan kuninkaanlinnan vieressä. Lähellä sijaitsee myös Ruotsin parlamentti. Tuomiokirkkoseurakuntaan kuuluvassa Suurkirkossa pidetäänkin muun muassa kuninkaallisia häitä ja valtiopäivien avaisjumalanpalveluksia. Bonnier osallistui yhtenä pappina kruununprinsessa Victorian ja Daniel Westlingin vihkitoimitukseen viime kesänä.

Lue lisää pastori Åke Bonnierista joulukuun Askel-lehdestä!

Edellinen artikkeliPappi: Elämän löytyminen avaruudesta olisi isku fundamentalismille
Seuraava artikkeliSana: KRS aloittaa yt-neuvottelut

Ei näytettäviä viestejä