Abortin tehneille tukea myös Oulussa

Oulussa Karjasillan kirkolla alkaa syyskuun alussa maksuton vertaistukiryhmä abortin läpikäyneille naisille. Askeleet–ryhmää vetää neuvolatyötä tekevä terveydenhoitaja Marita Laihola.

Oulun seurakuntien tiedotteen mukaan ryhmässä käsitellään aborttiin liittyviä tunteita; vihaa, syyllisyyttä, häpeää, irtipäästämistä ja anteeksiantoa kristillisessä viitekehyksessä. Ryhmään voi osallistua vaikka abortista olisi jo pitkä aika. Yksi osallistumiskerroista järjestetään kirkkosalissa, ja siinä on mukana perhetyön pappi.

Vetäjä Marita Laihola sanoo, että aborttiin liittyvät kysymykset tulevat ajoittain esille myös neuvolatyössä ja työlle on selvä tarve.

Askeleet-ryhmä on osa valtakunnallista Itutyötä. Tampereen NNKY:n koordinoima hanke koostuu neuvontatyöstä yllätysraskaustilanteessa, tukimuodoista vaikeassa tilanteessa raskaana oleville sekä vertaistukiryhmistä abortin läpikäyneille.

Ituprojekti on toiminut Tampereella vuodesta 2004. Toiminta on vähitellen levinnyt ympäri Suomea. Oulussa on koulutettu vapaaehtoisia ryhmänohjaajia parin viime vuoden aikana.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliSini Saarela haluaa tehdä yhteistyötä kirkon kanssa
Seuraava artikkeliLukijatutkimus avaa päättäjien silmät

Ei näytettäviä viestejä