Suomessa perustettu Facebook-sivusto Nadarkhanin puolesta

NadarkhaniFacebook-sivusto iranilaisen Youcef Nadarkhanin puolesta. Nadarkhania uhkaa Iranissa kuolemantuomio kristityksi kääntymisestä.

Facebook-sivuston ”Vapauttakaa Youcef Nadarkhani” taustalla on suomalaisia ihmisoikeuskysymyksistä huolestuneita kansalaisia, muun muassa kirkon työntekijöitä. He eivät halua nimeään julki, koska he pelkäävät, että tämä voisi vaikeuttaa ihmisoikeustyötä Lähi-idässä. Sivustolla muun muassa neuvotaan, miten Nadarkhanin puolesta voi vedota.

Sivustolla on myös juuri julkaistu Iranin Suomen suurlähettilään, tohtori Seyed Rasoul Mousavin vastaus erään vetoajan tiedusteluun Nadarkhanin kohtelusta. Suurlähettiläs on sivuston mukaan vastannut, että suomalaisen vetoajan viesti on välitetty Iranin islamilaisen tasavallan oikeusviranomaisille. Suurlähettilään vastauksen mukaan Nadarkhanin asia käsitellään puolueettomasti ja häntä puolustaa kaksi asianajajaa.

Nadarkhania vastaan on esitetty lehtitietojen mukaan uusia syytteitä ja Iran on koettanut kiistää, ettei asiassa olisikaan kyse kristityksi kääntymisestä. Hänen tuomionsa on siirretty Iranin korkeimman uskonnollisen johtajan ajatollah Ali Khamenein ratkaistavaksi. Hänen päätöksellään odotetaan olevan suuret seuraukset sille, miten Iranin viranomaiset suhtautuvat jatkossa kristityihin.

Nadarkhanin puolesta on vedottu voimakkaasti niin kansainvälisesti kuin Suomessakin. Sunnuntaina esimerkiksi arkkipiispa Desmond Tutu esitti vetoomuksensa. Suomessa sisäasiainministeri Päivi Räsänen vetosi Nadarkhanin puolesta maanantaina.

Tutustu Facebook-sivustoon

Lue myös: Iranilaispastoria uhkaa teloitus

Arkkipiispa vetoaa iranilaispapin puolesta

Suomalaismepit vetosivat iranilaispastorin puolesta

Iranilaispastori yhä suuremmassa vaarassa

Edellinen artikkeliHoitokokouksia tutkiva: Anteeksipyynnössä hyvää ja huonoa
Seuraava artikkeliUskonnon oppikirjoissa karkeita virheitä ortodoksisuudesta

Ei näytettäviä viestejä