Hyvä vai paha ihminen?

Näitä kuutta Herra vihaa, ja seitsemää hänen sielunsa kauhistuu: ylpeitä silmiä, valheellista kieltä, käsiä, jotka vuodattavat viatonta verta, sydäntä, joka häijyjä juonia miettii, jalkoja, jotka kiiruusti juoksevat pahaan, väärää todistajaa, joka valheita puhuu, ja riidan rakentajaa veljesten kesken.
(Sananl. 6:16‭-‬19 FB38)

Olen kirjoitellut K24:ään 8 vuotta. Lähes jokaiseen kirjoittamaani blogiin on tullut asiattomia tai nimimerkkien kommentteja. Talonmiehen hommia olen joutunut runsaasti tekemään blogillani.

Törkykirjoitusten kirjoittajilla on peiliin katsomisen paikka.

Mikä estää meitä jokaista pesemästä saippualla suutamme?

 

Kaikki julkaistut blogini:

Juhan blogit

Blogiarkisto

 

Edellinen artikkeli
Seuraava artikkeli
  1. Room. 13:10
    Rakkaus ei tee lähimmäiselle mitään pahaa. Sentähden on rakkaus lain täyttämys.

    Room. 5:5
    mutta toivo ei saata häpeään; sillä Jumalan rakkaus on vuodatettu meidän sydämiimme Pyhän Hengen kautta, joka on meille annettu.

    Voiko näistä kahdesta kohdasta ymmärtää kenellä on Pyhä Henki?

    Siis kuka tekee lähimmäiselle pahaa ei omista Pyhää Henkeä, onko näin?

    Kuka sitten on lähimmäisemme, onko kaikki ihmiset, on.

    • Ari, kiitos kommentista. Ihmisen teoista ei välttämättä näe kenellä on Pyhä Henki ja kenellä ei ole. Ateisti voi huomioida ja auttaa pyyteettömästi lähimmäisiään paljon enemmän kuin joku uskovainen. Toki Pyhän Hengen täyttämässä ihmisestä näkyy Jumalan tahdon mukaiset teot. Ja toisaalta tekomme voivat osoittaa sen, että meissä ei ole Pyhää Henkeä.

Juha Heinilä
Juha Heinilä
Olen IT-suunnittelija Vantaan Rajakylästä. Kuulun Pyhän Kolminaisuuden luterilaiseen seurakuntaan, joka on Suomen evankelisluterilaisen lähetyshiippakunnan Vantaan seurakunta. Luen mielelläni vanhoja hyviä luterilaisia kirjoja. Käsittelen blogissa kristityn elämää unohtamatta Raamattua ja Tunnustuskirjoja.