Mitä on Johannes Kastajan saarna tänään?

[Kuva: Mattia Pretin Johannes Kastaja saarnaa, n. 1665]

 

Mitä ajattelet, että Johannes Kastaja saarnaisi tänään, jos hän kulkisi esimerkiksi Helsingin tai kotikaupunkisi katuja?

 

Tässä oma saarnani Johannes Kastajasta tänään:

https://www.youtube.com/watch?v=rTW7R3G5Bok

 

Keskustelu on vapaa, mutta sen odotetaan keskittyvän Johannes Kastajan julistukseen.

  1. 2 ja sanoi: ”Tehkää parannus, sillä taivasten valtakunta on tullut lähelle”.
    ….
    9 Älkääkä luulko saattavanne sanoa mielessänne: ’Onhan meillä isänä Aabraham’; sillä minä sanon teille, että Jumala voi näistä kivistä herättää lapsia Aabrahamille.
    10 Jo on kirves pantu puitten juurelle; jokainen puu, joka ei tee hyvää hedelmää, siis hakataan pois ja heitetään tuleen.
    11 Minä kastan teidät vedellä parannukseen, mutta se, joka minun jäljessäni tulee, on minua väkevämpi, jonka kenkiäkään minä en ole kelvollinen kantamaan; hän kastaa teidät Pyhällä Hengellä ja tulella.
    (Matt.3)

    Eiköhän tuota samaa, miksi muuttaisi?

  2. Johannes tässä saarnasaan lohduttaa myös monia Herran omia, jotka ovat innolla lähteneet työhön ja sitten joutuvat kyselemään Johanneksen tavoin: ” eihän tässä näin pitänyt käydä”.
    Tuleekin vastaan aivan odottamattomia ja jopa käsittämättömiä tilanteita, jotka voivat romuttaa kaiken sen työn ja toiminnan, jota on Herran elopellolla saanut olla tekemässä. Siinä moni uskon sankari joutuu kyselemään: ” eihän tässä näin pitänyt käydä”. Kuinka moni lähetti on joutunut palaamaan kentältä sairastuttuaan itse, tai ehkä lapsen sairauden tähden. Jumala kuljettaa omiaa ihmeellistä alatietä. Sitä Johanneskaan ei vielä tuntenut, kun lähetti opeyuslapsensa kysymään Jeesukselta oletko se sinä, vai ehkä kuitenkin ihan joku muu ?

    • Johannes käski valmistamaan Herralle TIEN erämaahan. Sama on Jesaja 40:3:ssa ja sama oli Qumranin essealaismunkeilla, jotka asuivat erämaassa (Luen Qumranissa) ja jotka kutsuivat itseään juurikin TIEKSI! (hepr. Drk.)
      Tämän tien kulkijoiden piti aloitta v a l on lasten sota pimeyden lapsia vastaan. (”Minä olen maailman (lue Rooman) valo!”)

      https://helda.helsinki.fi/handle/10138/155470

    • Teologinen Tiedekunta tuottaa asiaa kun tutkitaan.

      Tiedekuntahan ei ota kantaa kirkon missioon.

  3. Kiitos Manu näistä! Yhteenvetona voisi kiteyttää: Onnellisia (autuaita) ovat ne, jotka eivät loukkaannu Jeesuksen sanoihin, vaan ottavat ne vastaan ja kätkevät niiden lohdutuksen sydämiinsä. Näin tapahtui silloin joskus… Ja niin tapahtuu tänäkin päivänä ja ilomme on suuri, sillä jokainen, joka tulee näin pelastetuksi on samaa perhettä ja myös Jumalan oma.

    • Kiitos Ismo rohkaisusta ja Jouluevankeliumin sanoin:
      ”Kunnia Jumalalle korkeuksissa!”

      Ja uskon, että kun toteutuu kommenttisi loppuosa perheyhteydestä Kristuksessa, käy toteen myös enkelien ja taivaallisen joukon toivotuksen jatko:
      ”… ja maassa rauha ihmisten kesken, joita kohtaan hänellä on hyvä tahto!”
      Tätä kaikkea myös sinulle!

Manu Ryösö
Manu Ryösö
Olen pastori, joka haluaa sitoutua Pyhään Raamattuun ja sen perustalle rakentuvaan luterilaiseen tunnustukseen.