Kahdessa kirkon työntekijöiden koulutuksessa altistumisia koronalle

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon kahden hiippakunnan järjestämissä koulutuksissa on viime viikkoina tapahtunut altistumisia koronavirukselle.

Ensimmäinen altistuminen tapahtui Lapuan hiippakunnan lähetysseminaarissa. Haapaniemen hiippakuntakartanossa Kuortaneella 19.9. järjestetyssä tilaisuudessa oli mukana henkilö, joka myöhemmin osoittautui koronapositiiviseksi. Hänen lisäkseen seminaarin osallistui 25 seurakuntien ja lähetysjärjestöjen työntekijää sekä vapaaehtoista.

Kaikki altistuneet asetettiin karanteeniin, joka päättyi viime lauantaina.

– Tämänhetkisen tiedon mukaan kukaan ei ole sairastunut koronaan, sanoo lakimiesasessori Tuomas Hemminki Lapuan hiippakunnan tuomiokapitulista.

Hemmingin mukaan hiippakuntakartanossa noudatettiin turvavälejä istumapaikoissa. Tarjolla oli käsidesiä ja pintojen desinfioimiseksi tarkoitettua suihketta.

– Seminaari järjestettiin 19. päivä viime kuuta, jolloin koronatilanne oli varsin toinen kuin nyt. Tulevien koulutusten ja tapaamisten suhteen seuraamme tilanteen kehittymistä ja viranomaisten antamia ohjeita ja määräyksiä, Hemminki sanoo.

Altistuminen Oulussa kolmipäiväisessä koulutuksessa

Oulun hiippakunnassa tapahtui korona-altistustilanne viime viikolla, 30.9.–2.10. järjestetyssä koulutuksessa Oulun Tuiran seurakunnan kokoustiloissa. Tilaisuudessa noudatettiin koronaohjeita, sanoo lakimiesasessori Mari Aalto Oulun hiippakunnan tuomiokapitulista.

Koulutukseen osallistui yhteensä 18 työntekijää hiippakunnan 15 eri seurakunnasta. Tuomiokapitulin tiedotteen mukaan sairaanhoitopiiri on asettanut altistuneet 14 vuorokauden karanteeniin. Tiedotteessa todetaan, että seurakunnat, joiden työntekijöitä on määrätty karanteeniin, järjestävät työntekijöille sijaiset.

Oulun kapitulista ei haluta kommentoida tarkemmin työntekijäryhmää, jolle koulutus oli suunnattu. Kirkon koulutuskalenterin mukaan kysessä oli papistolle tarkoitettu täydentävä koulutus.

– Keväästä asti Oulun hiippakunnan järjestämät tilaisuudet on harkittu pidettäviksi joko verkossa tai kasvokkain. Etäkokoukset eivät täällä pitkien etäisyyksien hiippakunnassa ole sinänsä uusi asia. Mutta on myös harkittu, että jotkut tilanteet on parempi toteuttaa kasvokkain. Jatkossakin otamme luonnollisesti huomion viranomaisten koronaohjeistukset ja seuraamme tilanteen kehittymistä, Mari Aalto sanoo.

Lue myös:

Vaasassa seurakunnat vastaavat pahentuneeseen koronatilanteeseen – osallistujamäärät rajataan pääosin 20 henkilöön

Epidemian kiihtymisalueilla maskia suositellaan myös seurakunnan tilaisuuksissa

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliKenttäpiispa Pekka Särkiöstä tuli ikämiesten Suomen mestari nykyaikaisessa viisiottelussa
Seuraava artikkeliTällaiset ovat Mike Pencen ja Kamala Harrisin uskonnolliset taustat

Ei näytettäviä viestejä