Vaasassa seurakunnat vastaavat pahentuneeseen koronatilanteeseen – osallistujamäärät rajataan pääosin 20 henkilöön

Vaasan kirkko 2018

Vaasan seurakuntayhtymä rajoittaa tilaisuuksiinsa osallistujien määrää kaupungin nopeasti pahentuneen koronatilanteen takia. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tiedotti tiistaina, että Suomessa on raportoitu 227 uutta koronavirustartuntaa. Vaasassa niistä oli 77.

Vaasan kaupungin sosiaali- ja terveyslautakunta linjasi maanantaina, että yli 50 ihmisen kokoukset ja julkiset tilaisuudet kielletään. Lisäksi kaupunki suosittelee, ettei yli 20 hengen kokoontumisia pidetä sisällä eikä ulkona. Päätökset ovat voimassa 25.10. saakka.

Seurakuntayhtymän mukaan jumalanpalveluksiin ja hautaan siunaamisiin saa Vaasan kirkossa, Huutoniemen kirkossa ja Vähänkyrön kirkossa osallistua enintään 50 henkilöä. Seurakuntien muissa kirkoissa ja tiloissa osallistujamäärät rajataan enintään 20 henkilöön.

Vaasan seurakuntayhtymän johtoryhmä suosittelee, että 20 hengen rajaa noudatetaan kaikissa seurakuntien omissa tilaisuuksissa sekä muistotilaisuuksissa, kasteissa ja avioliittoon vihkimisissä. Muiden järjestäjien tilaisuudet seurakuntayhtymän tiloissa suositellaan peruttaviksi tai siirrettäviksi eteenpäin.

Seurakuntayhtymän työntekijät siirtyvät pääsääntöisesti etätöihin. Kirkkoherranvirastot, hautausmaan toimisto ja seurakuntayhtymän kassapalvelut palvelevat vain puhelimitse ja sähköpostitse.

Seurakuntayhtymän johtoryhmän mukaan tilaisuuksiin osallistuvien ja yhtymän tiloja käyttävien yli 15-vuotiaiden on käytettävä kasvomaskia.

***

Seuraa Kotimaata Facebookissa ja Twitterissä.

Jos et ole vielä Kotimaan tilaaja, voit tilata lehden tai näköislehden täältä.

Edellinen artikkeliKonstantinopolin patriarkka kutsui huonoissa väleissä olevat Suomen ortodoksipiispat luokseen
Seuraava artikkeliKenttäpiispa Pekka Särkiöstä tuli ikämiesten Suomen mestari nykyaikaisessa viisiottelussa

Ei näytettäviä viestejä