Yle Radio 1 muutti ohjelmistoa – iltahartauden uusintaa ei enää kuulla

Yle Radio 1:n iltahartauksista ei ole lähetetty uusintaa 9.1. jälkeen. Tätä ennen uusinta oli lähetetty vuodesta 2018 lähtien kello 23.

Kanava luopui samalla kaikista muista myöhäisillan uusinnoista. Niiden sijaan ohjelmistossa on kello 22.15 alkava Yöklassinen, joka jatkuu aamukuuteen.

– Sekä Kirkon viestintään että Ylen asiakaspalveluun on tullut palautetta uusinnan poistumisesta. Kuulijat ovat harmissaan siitä, että enää ei ole mahdollisuutta viimeiseksi illalla kuunnella iltahartautta ja käydä siitä nukkumaan, tuottaja-toimittaja Kristiina Hyppölä Kirkon viestinnästä sanoo.

– Meillä on ollut sellainen tuntuma, että juuri tätä myöhäisillan uusintaa on kuunnellut hiukan eri joukko kuin muita hartauksia. Siksikin harmittaa noin 14 000 kuulijan menetys.

Radio 1:n tavoittavuus on vuonna 2022 kasvanut, mutta tarkkoja lukuja esimerkiksi hartauksien kuuntelijoista ei ole vielä saatu.

Vuonna 2021 aamuhartauksia kuunteli yhteensä 134 000 ihmistä. Vuoden 2022 alussa poistui aamuhartauden uusinta ja hartauden ohjelmapaikaksi muutettiin kello 6.50. Muutos sai runsaasti kielteistä palautetta.

Vuonna 2021 iltahartauksia kuunteli aiemmassa lähetyksessä noin 55 000 ihmistä ja kello 23 uusinnassa 14 000 ihmistä.

Lauantai-iltaisin kello 18 radiohartautta kuunteli 97 000 ihmistä.

Yle Radio 1 on perustellut uusinnoista luopumista muun muassa sillä, että, ohjelmat ovat kuunneltavissa Yle Areenassa. Siellä aamuhartauksia kuunnellaan noin 3700–4000 kertaaja iltahartauksia 1700–2000 kertaa.

* * *

Haluatko tutustua Kotimaa-lehteen?

Tilaa Kotimaan näytelehti ilmaiseksi täältä. Lähetämme PDF-lehden sähköpostiisi. Näytelehden tilaaminen ei edellytä jatkotilausta. Näytetilauksen voi tehdä vain kerran.

Antoisia lukuhetkiä!

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeli”Leikkikää turistia kotikaupungissa” – Jyväskylän seurakunnan hautaus- ja puistopalveluiden työnjohtaja on myös tarinoita kertova matkailuopas
Seuraava artikkeliHenkilö­kohtaisuuksiin meneminen kokouksissa on henkistä väkivaltaa, joka on lopetettava alkuunsa, sanoo nuori luottamus­henkilö

Ei näytettäviä viestejä