Yle: Kuopion seurakuntayhtymä menetti vuokrakiistassa 240 000 euroa

Kuopion evankelisluterilainen seurakuntayhtymä on päättänyt maksaa 100 000 euroa vahingonkorvausta vuokranantajalle saadakseen irtisanottua vuokrasopimuksen, joka on tullut yhtymälle jo kovin kalliiksi. Asiasta kertoi
Yle
.

Seurakuntayhtymä on maksanut jo yli vuoden ajan vuokraa Kuopion keskustassa sijaitsevista tiloista, joissa ei ole voinut olla eikä työskennellä. Tähän mennessä maksettu vuokrasumma on noin 140 000 euroa.

Diakoniakeskuksen oli tarkoitus siirtyä vuosi sitten uusiin työtiloihin, mutta niihin ei koskaan päästy, koska tilojen vaatimaa remonttia ei pystytty tekemään.

Seurakuntayhtymän hallintojohtaja Timo Korhonen kertoo Ylelle, että tilojen ilmanvaihtokone oli romu. Hänen mukaansa vuokranantajan olisi pitänyt uusia se, jotta tilojen vaatima remontti olisi päästy tekemään.

Seurakuntayhtymällä oli aikomus hakea vuokranantajalta vahingonkorvauksia, mutta yhtymän palkkaama juristi piti oikeusjuttuun liittyvää riskiä liian suurena.

Seurakuntayhtymän yhteinen kirkkoneuvosto päätti siis eilisessä kokouksessaan, että yhtymä maksaa vuokranantajan vaatiman 100 000 euron korvauksen viisivuotisen sopimuksen purkamisesta. Jos yhtymä olisi lähtenyt käräjöimään vuokranantajan kanssa ja hävinnyt jutun, se olisi saattanut pahimmillaan joutua maksamaan vielä yli 400 000 euroa vuokraa käyttökelvottomista tiloista.

Timo Korhonen kertoo
Ylelle
kokevansa olonsa huijatuksi.

Kuva: Olli Seppälä

Lue myös:

Kuopion seurakunnat maksaneet yli sata tuhatta euroa vuokraa tiloista, joissa ei voi olla

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliThe Telegraph: Joukko seurakuntia valmistelee eroa Englannin kirkosta
Seuraava artikkeliEläinteologi: Suru Särkänniemen delfiineistä ei ole pois hädänalaisilta ihmisiltä

Ei näytettäviä viestejä