Yle: Katolisten vihkimisten määrä Espanjassa romahtanut

Kirkkohäiden määrä on pienentynyt Espanjassa nopeasti. Vielä 15 vuotta sitten hääpareista kolme neljäsosaa vihittiin katolisin menoin. Vuonna 2015 osuus oli pudonnut 29 prosenttiin. Viime vuoden ensimmäisen puoliskon aikana avioliitoista enää 22 prosenttia solmittiin katolisen papin edessä.

Asiasta kertoo
Yle
.

Ylen siteeraaman Espanjan tilastokeskuksen mukaan maassa solmitaan vuosittain kaikkiaan noin 170 000 avioliittoa. Häiden määrä on ylipäätään pienentynyt vuodesta 2008 lähtien noin viidenneksellä. Taustalla on Ylen mukaan taloudellisia ja muita syitä, kuten perinteisesti syvästi katolisen maan perhekulttuurin muuttuminen.

Artikkelissa haastatellun katolisen papin mukaan yksi syy kirkollisten vihkimisten määrän vähentymiseen on se, että eronneiden ja uudelleen avioituvien määrä on lisääntynyt. Katolinen kirkko ei vihi avioliittoon toista kertaa.

Espanjassa on noin 47 miljoonaa asukasta. Katolisella kirkolla Espanjassa ei ole tarkkoja jäsenluetteloita, mutta kyselytutkimuksissa noin 70 prosenttia espanjalaisista luonnehtii itseään katolilaiseksi.

Samaa sukupuolta olevien avioliiton mahdollistava lakimuutos tuli voimaan Espanjassa vuonna 2005.

Kuva: Matti Karppinen

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliArkkipiispa Welby kirkolliskokouksen avajaispuheessa: Englannin kirkolla on yhä vaikutusvaltaa
Seuraava artikkeliHollannissa 350 lääkäriä vastustaa dementikkojen eutanasiaa

Ei näytettäviä viestejä