YK-päivän rauhantapahtumia

Tänään YK:n päivänä 24.10. pidetään eri puolilla maata rauhanaiheisia tapahtumia. Aluksi Helsingin tuomiokirkossa rukoiltiin rauhaa ja rohkaistiin kaikkia olemaan rauhanrakentajia.

Kansanedustaja Pekka Haavisto piti etukäteen kohua herättäneen puheensa YK:n päivän jumalanpalveluksessa kello 10. Kyseessä oli ekumeeninen, monikielinen jumalanpalvelus.

Hän aloitti, että Matteuksen evankeliumin 5 luvussa Jeesus antaa yhden niistä neuvoista, joka on varmasti kaikkein vaikein toteuttaa: ”Rakastakaa vihamiehiänne ja rukoilkaa vainoojienne puolesta. Jos te rakastatte niitä, jotka rakastavat teitä, minkä palkan te siitä ansaitsette? Jos te tervehditte vain ystäviänne, mitä erinomaista siinä on?”

Puhe on kokonaan Helsingin Tuomiokirkon sivulla. YK:n päivän jumalanpalveluksen järjestivät Helsingin tuomiokirkkoseurakunta yhdessä Suomen YK-liiton ja Kristillisen rauhanyhdistyksen kanssa. Tilaisuuden jälkeen oli keskustelutilaisuus ja kirkkokahvit kryptassa.

Ympäristö- ja rauhanliikkeet kutsuvat väen koolle Helsinkiin Eduskuntatalolle kello 16, josta kulkue starttaa kello 17. Monien tapahtumien jälkeen illalla kello 19 Helsingissä sytytetään kynttilät Eduskuntatalon portaille rauhanmerkin muotoon.

Tapahtuma on puoluepoliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton. Jokainen on tervetullut osallistumaan marssille puhtaan ja turvallisen tulevaisuuden puolesta, kutsussa sanotaan.

Tervapatoja Vuokseen

Muita tapahtumia on muun muassa Imatralla kello 18 Imatran Kulttuuritalo Virran Kaleva-salissa. Rauhanrukouksen jälkeen lasketaan tervapatoja Vuokseen lautoilla, joita soutajat vetävät pitkin Vuoksea. Tilaisuudessa ovat mukana yhteistyössä monien tahojen kanssa muun muassa Imatran luterilainen seurakunta ja Lappeenrannan ortodoksinen seurakunta.

Tampereella järjestetään rauhankulkue kello 17.30, kokoontuminen kello 17 Tullintorin aukiolla. Laikun lavalla kello 18–19 järjestetään ohjelmaa. Tapahtumassa tuetaan Helsingin rauhanmarssia. Järjestävät: Pohjois-Hämeen Rauhanpuolustajat, Maan Ystävät ja Tampereen ev.lut. seurakunnan yhteiskunnallinen työ.

Kemissä kello 17.30 alkaa rauhankulkue ja keskustelutilaisuus asekaupasta, paikkana Täiköntori ja Kemin Kulttuurikeskus. Tutkimusverkoston Safer Globen toiminnanjohtaja Jarmo Pykälä osallistuu YK-päivän tilaisuuteen Kemin Kulttuurikeskuksessa klo 18. Hän on tänä vuonna julkaissut kirjan Suomalainen asekauppa. Järjestää: YK:n aseistariisuntaviikon avoin kansalaistoimikunta.

Lisätietoa tapahtumista

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliPiispa Repo: Omat sakramentit viesti sakramenttikäsityksen selvästä muutoksesta
Seuraava artikkeliValamon luostarilta harvinainen kirja pyhäinjäännöksistä

Ei näytettäviä viestejä