Yhteys Älä alistu! -kampanjaan vei ministeriön tuet järjestöiltä

(Täydennetty kello 21.33) Kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäki on jättänyt jakamatta kahdelle Älä alistu! -kampanjaan osallistuneelle järjestölle anottua tukea. Kansanlähetys sekä SLEF eli Suomen ruotsinkielinen evankeliumiyhdistys jäivät vaille valtakunnallisille nuorisotyötä tekevien yleisjärjestöjen vuoden 2012 tukea. Keväällä 2011 julkisuuteen nousseen kampanjan tarkoituksena oli muun muassa kertoa, että homoseksuaalisuudesta voi eheytyä.

Ministeriöstä kerrotaan Kotimaa24:lle, että tuen leikkaminen perustuu ministeri Arhinmäen näkemykseen, jonka mukaan kampanja oli nuorisolain vastainen. Keskeisenä tuen jakamisen arviointiperiaatteena olleen lain arvolähtökohtia ovat muun muassa yhteisöllisyys, yhdenvertaisuus ja tasa-arvo.

Ministeri Arhinmäki myönsi tukea nyt yhteensä 2,7 miljoonaa euroa. Tiukka taloudellinen tilanne heijastuu ministeriön mukaan myös nuorisotyön määrärahoihin ja nuorisotyötä tekevien järjestöjen avustuksiin. Useimpien järjestöjen avustukset joko pysyivät entisellä tasolla tai pienenivät hieman.

Kirkollisista ja uskonnollisista järjestöistä rahaa saivat muun muassa Suomen Merimieskirkko ry 38 000, Kirkon ulkomaanavun säätiö 33 000, Herättäjä-Yhdistys ry 25 000, sekä Suomen Islamilainen neuvosto 7000 euroa.

Nyt jaetut avustukset ovat harkinnanvaraisia ja niitä myönnettäessä huomioidaan järjestön taloudellinen tila, muut julkiset avustukset ja varsinaiseen toimintaan käytettävissä olevat varat.

Täydennetty kello 21.33:

Älä alistu! -kampanjan järjesti viime vuoden maaliskuussa Nuotta-lehti yhteistyössä Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (SLEY) Nuorisotyön, Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen (SEKL) Nuorten maailman, Opiskelija- ja Koululaislähetyksen (OPKO), Suomen Luther-säätiön, Suomen Raamattuopiston (SRO) Nuorisotyön sekä Patmos Lähetyssäätiönkanssa. SLEY:n sisarjärjestöä SLEF:ä ei ole mainittu kampanjatiedotteessa sen järjestäjien joukossa.

Perjantai-iltana uudestaan tavoitettu ministeriön edustaja pitää kiinni kannastaan liittyen tuen eväämisen syyhyn. SLEF:n nähdään ainakin mainostaneen kampanjaa.

SLEF:n toiminnanjohtaja Göran Stenlund kertoo myöhään perjantai-iltana Kotimaa24:lle, ettei SLEF ollut virallisesti mukana kampanjassa eikä SLEF:ssä tiedetty kampanjasta, ennen kuin se oli avattu. Stenlund ei osaa perjantaina vahvistaa, onko SLEF esimerkiksi mainostanut kampanjaa. SLEF:n kotimaantyön johtaja Leif Erikson kertoo ilmaisseensa Vasabladet-lehdessä kampanjalle tukensa sen ensimmäisinä päivinä, muttei muista, onko SLEF esimerkiksi mainostanut kampanjaa.

Lue myös: KD Naiset: Arhinmäki ei kunnioita sananvapautta

Edellinen artikkeliTapaus miljoonaperintö herätti kirkon tekemään työntekijöilleen pelisäännöt
Seuraava artikkeliEspoon tuleva piispa: Sattuman ja Jumalan välillä ei ristiriitaa

Ei näytettäviä viestejä