Yhdysvaltalaista arkkipiispaa syytetään seksuaalisesta hyväksikäytöstä – ”Ei muistikuvaa tapahtuneesta”

Washington D.C:n arkkipiispa emeritusta, kardinaali Theodore Edgar McCarrickia syytetään lähes 50 vuotta sitten teini-ikäistä poikaa kohtaan tapahtuneesta seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Asiasta kertovat CNN ja uutistoimisto Reuters.

McCarrick on yksi korkea-arvoisimmista yli 6 700 yhdysvaltalaisesta roomalaiskatolisen kirkon papista, joita on syytetty seksuaalisesta hyväksikäytöstä sitten vuoden 2002.

Papiston seksuaalisen hyväksikäytön skandaali puhkesi Bostonissa Yhdysvalloissa vuonna 2002, minkä jälkeen tapauksia alkoi ilmetä myös muualla maailmassa. Tapausten selvittäminen maksaa kirkolle miljardeja dollareita ja turmelee sen moraalista auktoriteettia.

McCarrick itse sanoo olevansa syytön, mutta kirkon tekemissä tutkimuksissa syytökset häntä kohtaan todettiin uskottaviksi ja perustelluiksi, arkkihiippakunta sanoo antamassaan lausunnossaan.

Paavi Franciscus on määrännyt McCarrickia pidättäytymään julkisista toimista siihen saakka, kunnes asiasta on tehty jonkinlainen päätös. McCarrick sanoo noudattavansa Vatikaanista tullutta ohjeistusta.

”Vaikka minulla ei ole muistikuvaa tästä ilmoitetusta väärinkäytöksestä ja uskon omaan syyttömyyteeni, olen pahoillani siitä tuskasta, jonka syytteen nostanut henkilö on joutunut kokemaan.”

Kuva: Andy Mettler / Wikimedia Commons / CC BY-SA 2.0.

Edellinen artikkeliHanna Ranssi-Matikainen: ”Suurinta viisautta olisi elämän hidastaminen jo ennen lomaa”
Seuraava artikkeliKommentti: Kansainvälinen joogapäivä on suomalaisittain hassuna ajankohtana

Ei näytettäviä viestejä