Yhdysvaltain episkopaalit alkavat siunata homoliittoja

Yhdysvaltain episkopaalinen kirkko hyväksyi tiistaina kirkolliskokouksessaan samaa sukupuolta olevien parisuhteiden siunauskaavan. Kaava, viralliselta nimeltään Elinikäisen liiton todistaminen ja siunaus, on suunnattu parisuhteensa rekisteröineille tai naimisiin menneille homopareille. Se otetaan käyttöön ensimmäisenä adventtina.

Siunauskaavan puolesta äänesti 78 prosenttia pappisedustajista ja 76 prosenttia maallikoista. Aiemmassa piispainkokouksessa 111 piispaa äänesti kaavan puolesta ja 41 sitä vastaan.

Vastustajat ilmoittivat pelkäävänsä, että siunauskaavaa ei osata erottaa avioliittoon vihkimisestä ja että päätöksellään episkopaalinen kirkko ajaa itsensä pois anglikaaniyhteisön ja muiden kristillisten kirkkojen valtavirrasta.

Päätöksessä todetaan, että papit siunaavat parisuhteita oman harkintansa mukaan eikä ketään voi pakottaa toimituksiin. Lisäksi parisuhteita siunaavilla papeilla on oltava oman piispansa lupa toimituksiin. Kaavan ohella seurakunnat saavat käyttöönsä myös muita materiaaleja, joita voidaan käyttää toimituskeskusteluissa ja seurakunnan tilaisuuksissa.

Episkopaalinen kirkko suositti jo aiemmin, että pariskuntien rukouspyyntöihin vastattaisiin pastoraalisesti. Esimerkiksi Chicagon hiippakunta on tähän päätökseen nojaten siunannut homopareja jo ennen virallisen kaavan hyväksymistä.

Kirkolliskokouksessa päätettiin myös, että kirkko ei saa syrjiä ketään sukupuoli-identiteetin takia. Päätös tarkoittaa sitä, että transsukupuolisilla seurakuntalaisilla on yhtäläinen oikeus osallistua seurakunnan toimintaan ja hallintoon sekä hakea pappisvihkimystä.

Yhdysvaltain episkopaalinen kirkko on osa anglikaanista kirkkoyhteisöä. Kirkkoon kuuluu noin kaksi miljoonaa jäsentä, ja se on nyt suurin amerikkalainen kirkko, joka siunaa samaa sukupuolta olevien parisuhteet.

Episcopal News Servicen tiedote (englanniksi).

Kaava ja sen teologiset perusteet pdf-tiedostona (englanniksi, alkaa sivulta 184).

Edellinen artikkeliMormonit ryhtyivät imagotaistoon presidentinvaalin alla
Seuraava artikkeliKansalaisuuden saaneiden määrä yli kaksinkertaistui alkuvuodesta

Ei näytettäviä viestejä