Yaron Nadbornik USKOT-foorumin puheenjohtajaksi

Uskontojen yhteistyö Suomessa – USKOT-foorumi ry:n puheenjohtajaksi kaudelle 2013–2014 on valittu Yaron Nadbornik Suomen juutalaisten seurakuntien keskusneuvostosta.

Ekonomi Yaron Nadbornik, 32, toimii myös Helsingin juutalaisen seurakunnan puheenjohtajana sekä Suomen juutalaisten seurakuntien varapuheenjohtajana. Nadbornikin valinta oli yksimielinen. Varapuheenjohtajiksi valittiin Turun piispa Kaarlo Kalliala Suomen evankelis-luterilaisesta kirkosta sekä Abdoul-Majid Tahirou Varjonen  Suomen islamilaisesta neuvostosta.

USKOT-foorumin vuoden 2013 teemaksi valittiin koulun uskonnonopetus. USKOT-foorumin kautta myös juutalaiset ja islamilaiset yhteisöt ovat mukana puolustamassa positiivisen uskonnonvapauden toteutumista oman uskonnonopetuksen kautta.

USKOT-foorumin perustajayhteisöt edustavat kolmea uskontoperinnettä: juutalaisuutta, kristinuskoa ja islamia. Foorumin päämääränä on vaalia yhteiskuntarauhaa ja uskonnonvapautta sekä edistää uskontojen välistä vuoropuhelua, yhdenvertaisuutta, keskinäistä kunnioitusta ja yhteistyötä.

Edellinen artikkeliSoini: Homoseksuaalisuus ja avioliitto eivät kuulu samaan virkkeeseen
Seuraava artikkeliKylväjä ei saanut kumppanuusjärjestöasemaa

Ei näytettäviä viestejä