”Voisiko veteraanien sukupolvi vielä tehdä jotain nuorten hyväksi?”

Kansallisen veteraanipäivän hartaudessa Jyväskylässä puhunut piispa Simo Peura muistutti, että sodan aikaista ”kaveria ei jätetä” -periaatetta tulee soveltaa myös rauhan oloissa. Nyt ei jätetä nuorisoa, jota uhkaa syrjäytyminen.

Kansallisen veteraanipäivän tunnuksena on ”Veljeä ei jätetä, nuoria ei unohdeta”. Peuran mukaan tunnus kytkee toisiinsa veteraanit ja tämän päivän nuoret.

– Sotavuosina omaksuttua periaatetta sovelletaan uuteen tilanteeseen. Jos veli pysyi veljen rinnalla eikä jättänyt häntä sodan melskeissä, samoin tulee toimia yhteiskunnassa rauhan aikana. Juuri nyt nuoria ei pidä unohtaa. Kehotukseen on erityinen syy, sillä syrjäytyvien nuorten määrä hälyttävän korkealla tasolla, piispa Peura sanoi.

– Voisiko veteraanien sukupolvi vielä tehdä jotain nuorten hyväksi?

Peura myös muistutti, että nyt ovat käsillä viimeiset ajat, jolloin voi vielä kuulla sotaveteraanien kertomuksia heidän itsensä kertomana.

– Veteraanien kokemukset ovat henkistä perintöä, jota nuoremme tarvitsevat. Jäljellä olevat mahdollisuudet pitäisikin käyttää tarkoin hyväksi, kun tarinan kertojat ovat vielä keskuudessamme. Heidän tarinoistaan voi huomata, että ankarista vastoinkäymisistä voi selviytyä. Niiden avulla voi oivaltaa, mitä on Jumalan armo ja varjelus ja kuinka se kantaa läpi elämän, Peura sanoi puheessaan.

Edellinen artikkeliJari Jolkkonen pääsi papiksi valmistavaan koulutukseen
Seuraava artikkeliDosentti: Rakkauden ja himon erottelu yhdistää kirkkoa ja pornoa

Ei näytettäviä viestejä