Viimeistä ehtoollista voi seurata netissä

Taiteilija Francine LeClerqcin kiirastorstain tapahtumiin pohjaavaa teosta voi seurata reaaliajassa internetin välityksellä. Vuorovaikutteinen teos on esillä Turun tuomiokirkon Viimeinen ehtoollinen aiheisessa näyttelyssä. Leonardo da Vincin kuuluisaan freskoon pohjautuva mise en [s]cène teos antaa näyttelyyn osallistujalle mahdollisuuden sijoittaa itsensä apostolien paikoille tai työntää kätensä työntää kätensä pleksikotelossa sijaitseviin käsineisiin ja toistaa Jeesuksen kädenliikkeet hänen jakaessaan ehtoollista opetuslapsilleen.
Kotelossa sijaitsevan nettikameran kautta voi seurata ehtoollispöydän tapahtumia.
Turun tuomiokirkon näyttelyssä voi tutustua myös pop-taiteestaan tunnetun Andy Warholin versioon Viimeisestä ehtoollisesta. Lisäksi heinäkuun loppuun saakka avoinna olevassa näyttelyssä on esillä Pauno Pohjalaisen viimeistä ehtoollista kuvaava veistos.
Viimeinen ehtoollinen -taidenäyttelyn järjestää Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä. Näyttelyä ovat tukeneet taloudellisesti myös Turku 2011 -säätiö, Turun arkkihiippakunta, Kirkkohallitus ja Suomen Kulttuurirahaston Varsinais-Suomen rahasto. Näyttely on osa kulttuuripääkaupunkivuoden virallista ohjelmaa.

Turussa voi pitkäperjantaista alkaen tutustua myös Torinon käärinliina aiheiseen teemanäyttelyyn, joka on esillä Martinkirkossa. Kirkossa on nähtävillä muun muassa roomalaistyyppisten flagrum-ruoskien ja lancea-keihään replikat ja Jeesuksen ristin ja orjantappurakruunun malli. Tärkein nähtävyys on Torinon käärinliinan täysi-mittainen ja värinen kopio, joka on asetettu ikään kuin alttarille kirkon takaosaan. Aulassa on järjestäjien mukaan esillä Jeesuksen haudan mallinnus ja sinne asetellut käärinliinat siten miten ne ensi kertaa tyhjässä haudassa havaittiin.

Edellinen artikkeliLestadiolaisten sisäinen selvitys toimitetaan KRP:lle
Seuraava artikkeliArkkipiispan pääsiäistervehdys videolla

Ei näytettäviä viestejä