Vatikaani tulee kohta toimeen vain auringon voimalla – Paavi Franciscus määräsi rakentamaan aurinkoenergialaitoksen

Aurinkopaneeleja on ollut jo vuosia Vatikaanin rakennusten katoilla. Kuvassa paneeleja Paavillisen vastaanottosalin katolla Vatikaanissa. Kuva: Sipa/Shutterstock/All Over Press

Vatikaanista on tulossa maailman kahdeksas lähes täysin uusiutuvalla energialla käyvä valtio. Paavi Franciscus on antanut määräyksen rakentaa Rooman laitamille aurinkoenergialaitoksen, jonka tarkoitus on tuottaa lähes 100 prosenttia Vatikaanin tarvitsemasta energiasta.

Paavi ilmoitti asiasta kesäkuun lopussa apostolisessa kirjeessään, jonka nimenä Fratello Sole eli Veli Aurinko.

”Meidän on siirryttävä kestävän kehityksen malliin, joka vähentää kasvihuonekaasujen pääsyä ilmakehään, tavoitteenamme ilmastoneutraalius. Ihmiskunnalla on teknologiset keinot ratkaista ilmastonmuutos ja sen tuhoisat eettiset, sosiaaliset, taloudelliset ja poliittiset seuraukset. Näistä aurinkoenergia on avainasemassa”, paavi kirjoittaa.

VATIKAANIN KATOILLA on jo vuosia ollut aurinkopaneeleja. Nyt rakennettava aurinkovoimalaitos tulee sijaitsemaan Vatikaanin omistamalle 424 hehtaarin tontilla Santa Maria Galerian alueella Rooman laitamilla. Samalla tontilla sijaitsee Vatikaanin Radion lähetyskeskus.

Tähän mennessä tiettävästi vain seitsemän muuta valtiota on onnistunut tuottamaan lähes 100 prosenttia energiastaan maalämmöllä, vesivoimalla, aurinkoenergialla tai tuulienergialla. Ne ovat Albania, Bhutan, Nepal, Paraguay, Islanti, Etiopia ja Kongon demokraattinen tasavalta.

***

Uuden tilaajan etu: Ensimmäinen kuukausi vain 1€!

Innostutko ajankohtaisista aiheista ja laadukkaasta merkityksellisestä sisällöstä? Jos et ole vielä Kotimaan digitilaaja, nyt on loistava hetki tutustua mediaan ja aloittaa tilaus. Saat ensimmäisen kuukauden erikoishintaan vain 1€, ja pääset syventymään kiinnostavaan sisältöömme välittömästi.

Erikoistarjous on voimassa vain rajoitetun ajan ja ainoastaan uusille asiakkaille.

Kuukauden tutustumisjakson jälkeen Kotimaan digitilaus jatkuu automaattisesti hintaan 9,90€/kk, voit perua tilauksen koska tahansa ennen seuraavan laskutuskauden alkua.

Ota kaikki irti Kotimaasta – napsauta tästä!Ilmoita asiavirheestäIlmoita asiavirheestä

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliTamperelaiset rippikoululaiset saavat isoset Manchesterista
Seuraava artikkeliKolumni: Ehkä kirkon hajaannus mahdollistaa erilaisten ihmisten aidon yhteyden Jumalaan ja sitä kautta lopulta myös toinen toisiinsa

Ei näytettäviä viestejä