Vapaakirkko haluaa pois marginaalista

Suomen Vapaakirkon kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen pohtii Suomen Viikkosanomat -lehdessä Vapaakirkon tulevaisuutta ja uusia linjauksia.

Jutun mukaan Vapaakirkko pyrkii jättämään marginaalin ja siirtymään kohti ydintä. Meneillään olevaan muutokseen liittyy yhteisten toimintojen keskittäminen Tampereelle.

– Voimme perivapaakirkkolaiseen tapaan tehdä laajasti yhteistyötä eri tahojen kanssa Jumalan valtakunnan parhaaksi, Hannu Vuorinen sanoo lehdessä.

Vuorinen pohtii jutussa myös sitä, kuinka yli satavuotiaat seurakunnat voisivat pysyä mukana nykyajassa. Hän näkee vaarana liiallisen ympäröivään maailmaan liittymisen, mutta myös epäoleelliseen keskittymisen.

– Herätyskristillisyyden puolella elinvoiman vie ihmistekoinen uskonnollisuus, jossa tärkeä ja oleellinen saa väistyä epäoleellisten asioiden tieltä. Pahimmillaan se on ahdasmielisyyttä, jossa kiinnitetään tavattoman paljon huomiota maailmasta erottautumiseen ja omaksuttujen sääntöjen ulkoiseen noudattamiseen, Hannu Vuorinen sanoo.

Vuorinen toivoo Vapaakirkon olevan Raamattuun sitoutunut ja teologisesti konservatiivinen, mutta samalla avautua rohkeasti ympäröivään kulttuuriin ja lähimmäisten todellisuuteen.

Edellinen artikkeliVatikaani valmistautuu synodiin kyselytutkimuksella
Seuraava artikkeliKirkon ulkoasian neuvoston ja työmarkkinalaitoksen valtuuskunnan jäsenet valittu

Ei näytettäviä viestejä