Vapaa-ajattelijat valitti hallinto-oikeuteen verkkotunnuksesta

Vapaa-ajattelijain liitto ry on valittanut Helsingin hallinto-oikeuteen viestintäviraston päätöksestä, että Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä saa pitää vapaa-ajattelija.fi –verkkotunnuksen. Yhtymän varaama verkko-osoite on lähes identtinen vapaa-ajattelijoiden käyttämän tunnuksen kanssa.

Viestintävirasto perusteli taannoista päätöstään muun muassa sillä, ettei ole painavia perusteita epäillä verkkotunnuksen olevan täsmälleen vastaava suojattu nimi tai merkki tai ilmeisessä hyötymis- tai vahingoittamistarkoituksessa hankittu johdannaisnimi tai -merkki.

Kotimaa24:n tavoittama Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtajan Petri Karisman mukaan valitus toimitettiin oikeuteen elokuun alkupuolella. Kotimaa24:lle pyynnöstä lähetetyssä asiakirjassa todetaan muun muassa, että ”tahallisesti verkkotunnuksia sekoittava uusi verkkotunnus on tehty uskonnollisen yhdyskunnan uskonnollis-katsomukselliselle viestintäkampanjalle selvästi hyötymistarkoituksessa ja samalla sen kanssa kilpailevalle tai kilpailijana koetulle uskonnottomalle katsomukselliselle järjestölle vahingoittamistarkoituksessa”.

– Ymmärrän, että osoitteen varaamisella on oltu liikkeellä osin huumorimielessä, mutta meistä tämä on myös periaatekysymys, toteaa Vapaa-ajattelijain liiton pääsihteeri Esa Ylikoski.

Lisäksi vapaa-ajattelijat vetoavat lehtitietoon, että Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä on aikeissa tehdä oikaisupyynnön Viestintävirastolle yksityishenkilön varaamasta turunseurakunta.fi-osoitteesta, koska seurakunnat kokevat sivuston provokaationa. Vapaa-ajattelijoiden mukaan myös vapaa-ajattelija.fi:n tapaus voidaan koea helposti vahingoittamistarkoituksena ja haitantekona.

Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän tiedotuspäällikkö Paula Heinon mukaan yhtymä ei ole loppujen lopuksi toimittanut Viestintävirastolle oikaisupyyntöä turunseurakunta.fi –osoitteesta.

– Keskustelin asiasta Viestintäviraston juristin kanssa. Edessä olisi ollut todennäköisesti melkoinen valitusten suma, joten päätimme antaa asian olla tältä osaa omasta puolestamme, Heino informoi.

Edellinen artikkeliProfessori: Ihmisoikeudet uskallettava tuoda ekumeenisiin keskusteluihin
Seuraava artikkeliPaavi lähetystyöntekijöille: Älkää antako mukavuuden houkuttaa

Ei näytettäviä viestejä