Vapaa-ajattelijat tyytyväisiä vihreiden uskontolinjauksiin

Tampereella viikonloppuna liittokokoukseen kokoontuvat vapaa-ajattelijat ilmaisevat tyytyväisyytensä yhteiskunnallisen keskustelun suunnasta. Keskusteluun on Vapaa-ajattelijain liiton mukaan noussut monia vapaa-ajattelijoiden ajamia tavoitteita.

”Vihreiden puoluekokouksessaan hyväksymä kanta, että valtio kohtelee kaikkia maailmankatsomuksia tasavertaisesti, on kuin suoraan Yhdenvertainen Suomi -kansalaisaloitteesta. Kansalaisaloite vaatii, että Suomen valtion on kohdeltava kaikkia uskontoja ja vakaumuksia yhdenvertaisesti sekä oltava neutraali ja puolueeton suhteessa uskontoihin ja vakaumuksiin. Vihreät vaativat myös lasten ei-lääketieteellisten ympärileikkausten kieltämistä. Tämäkin asia on ollut pitkään vapaa-ajattelijoiden tavoite”, Vapaa-ajattelijain liitto ry toteaa tiedotteessaan.

Liiton mukaan myös apulaisoikeuskansleri Mikko Puumalaisen ja perustuslakivaliokunnan päätökset antavat oikeansuuntaisen signaalin.

”Uskonnon harjoittaminen ei kuulu peruskoulujen ja päiväkotien tehtäviin. Vapaa-ajattelijoiden tavoitteena on ollut, että uskonto ja vakaumus on saatava pitää yksityisasiana”, liitto toteaa.

Myös yleiseen yhteiskunnalliseen keskusteluun osallistuvat poliitikot ja kirkon ihmiset ovat Vapaa-ajattelijain liiton mukaan omissa puheenvuoroissa kommentoineet vapaa-ajattelijoiden esille nostamia arvoja.

”Piispat ovat aktiivisesti kommentoineet uskonnon yksityisyyttä, valtion neutraaliutta suhteessa uskontoihin ja vakaumuksiin, samoin osansa on saanut vaatimus yhdenvertaisuudesta.”

– Olemme selvästi saaneet Suomen liikkeelle näissä uskontoon ja vakaumuksiin liittyvissä ihmisoikeusteemoissa. Euroopan ihmisoikeussopimuksen ja Euroopan ihmisoikeustuomioistuimen päätösten soveltaminen täysimääräisesti Suomessa odottaa vielä itseään. Vapaa-ajattelijoiden tavoitteena on tuoda eurooppalaista ihmisoikeusajattelua Suomeen, sanoo Vapaa-ajattelijain liiton puheenjohtaja Petri Karisma tiedotteessa.

Ilmoita asiavirheestä
Edellinen artikkeliVäitteleminen eläkkeellä vaatii ja antaa paljon
Seuraava artikkeliTalonvaltaajat asettuivat paavin suosimaan kirkkoon

Ei näytettäviä viestejä